Cyberpunk 2077 i desember 2020 anses som den største spillanseringen noensinne.

Annonse


Cyberpunk 2077 en gullgruve: milliardene ruller inn

CD Projekt RED har idag lagt frem estimert resultatet for regnskapsåret 2020. Det avslører rekordomsetning på 2,14 milliarder polske zloty, noe som tilsvarer 4,7 milliarder kroner. Nettoresultatet endte på 2,55 milliarder kroner. 

Størst i Europa

I mai 2020 ble det polske selskapet verdsatt til over åtte milliarder dollar og passerte med det Ubisoft som største videospillselskap i Europa.

De reviderte resultatene blir offentliggjort 22. april, men det er lite sannsynlig at de vil avvike vesentlig fra estimert resultat.

Til sammenligning hadde CD Projekt RED ifjor et resultat på 1,15 milliarder kroner, netto 385 millioner kroner. Med utgivelsen av The Witcher III: Wild Hunt i 2015 oppnådde studioet inntekter på 1,75 milliarder kroner og et nettoresultat på 750 millioner kroner.

Annonse


Nedkomst med fødselssmerter

Cyberpunk 2077 kom ifjor og har bidratt sterkt til resultatet. Til tross for at det ble lansert tidlig i desember og klarte det et salg på 13 millioner enheter før jul.

Til tross for fødselssmerter på PlayStation 4- og Xbox One-konsoller og en ellers noe komplisert nedkomst, ble Cyberpunk 2077 en svært vellykket lansering for CD Projekt RED. Bransjeanalytikerne i firmaet SuperData sa tidligere iår at Cyberpunk 2077 ble den største lanseringen av digitale spill noensinne. Ikke engang refusjonene påvirket det samlede salget i nevneverdig grad.

Den polske spillutvikleren forbedrer fortsatt Cyberpunk 2077. Målet er å fortsette å selge spillet og kommende versjoner i mange år fremover. Oppdatering 1.21 kom tidligere denne uken på alle plattformer og med en haug reparasjoner og forbedringer i godteposen.

Mer i godteposen

CD Project Red: We are rebels.

CD Projekt RED utvikler i tillegg nytt gratis nedlastbart innhold og neste generasjons konsolloppdatering for Cyberpunk 2077. The Witcher III: Wild Hunt vil også oppdateres i andre halvdel av 2021 med strålesporing, raskere lastetider, visuelle og andre og tekniske forbedringer.

Kilde: Wccftech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse