Flere brukere sletter appen og tar pause fra Facebook.
Brukerne tar oftere pause fra Facebook.

Annonse


Flere brukere sletter appen og tar pause fra Facebook

En undersøkelse utført av Pew Research Center viser at 42 prosent av de spurte har tatt lengre pauser – flere uker eller mer – fra Facebook det seneste året.

I undersøkelsen har de snakket med amerikanere som er 18 år og eldre.

Flere tar pause

Mens 42 prosent har hatt flere ukers pause fra det sosiale mediet, sier 26 prosent at de har slettet appen helt fra deres smarttelefoner. Her kommer det frem at 44 prosent av brukerne mellom 18 og 29 år, slettet appen, 20 prosent av personene i alderen 50–64 har gjort det samme, mens for dem på 65 år og oppover er tallet 12 prosent. Noe som viser en forskjell i aldersgruppene.

Undersøkelsen ble gjennomført mellom 29. mai og 11. juni i år, så de spurte hadde trolig Cambridge Analytica-avsløringene friskt i minnet. Det reflekteres noe i tallene: halvparten (54 prosent) sier at de har justert personverninnstillingene – noe som er blitt enklere – på Facebook i løpet av de siste 12 månedene.

Annonse


Tenåringer foretrekker andre apper

En undersøkelse fra juni i år viser at tenåringer bruker mindre tid på Facebook, og at de heller sverger til YouTube, Instagram og Snapchat. Også den undersøkelsen ble gjennomført av Pew Research Center.

Bruker du Facebook sjeldnere enn tidligere, eller har ikke bruksmønsteret endret seg?

 

Kilde:
Pew Research Center

Annonse


Annonse


Annonse