Tenåringer bruker mindre og mindre tid på Facebook.
Facebook faller i popularitet blant tenåringer.

Annonse


Tenåringer bruker mindre og mindre tid på Facebook

Ifølge tall fra en undersøkelse utført av Pew Research Center, viser at tenåringer bruker mye mindre tid på Facebook enn for tre år siden.

Facebook faller – YouTube mest populær

I 2015 gjennomførte selskapet en liknende undersøkelse blant amerikanske brukere og den gang var statistikken slik: 71 prosent av personene mellom 13 og 17 år sa de brukte Facebook, rundt halvparten av dem brukte Instagram og 41 prosent av dem Snapchat.

Nå er det kun 51 prosent av amerikanske personer mellom 13 og 17 år som bruker Facebook. Samtidig har Instagram (72 prosent) og Snapchat (69 prosent) økt betraktelig, mens 85 prosent av de spurte sier de bruker tid på YouTube.

På spørsmål om hvilken tjeneste de bruker mest, kommer YouTube og Snapchat best ut. Instagram er den tredje mest populære tjenesten – 15 prosent sier de bruker mest tid på Instagram.

Annonse


“Bruken av sosiale medier blant tenåringer er ganske ulikt slik det var for kun tre år siden. Da handlet det meste om Facebook. I dag handler det mindre 0m en enkelt plattform”, sier Monica Andersen, lederen for undersøkelsen, i forbindelse med fremleggingen av tallene.

Dette landet stenger Facebook-tilgangen i en måned

 

Kilde:
The Verge