apple vision pro
Det er den store Apple Vision Pro-dagen, og vi publiserer sniktitt av hodesettet i kveld norsk tid.

Annonse


Reddet av iPhone igjen

Apple har lagt frem sine første kvartal 2024-resultater.

Apple ser “positivt på fremtiden”

Foruten at Tim Cook bekrefter de satser mye på AI, og at vi får vite mer senere i år (det er nærmest garantert det skjer på WWDC i juni,) så skryter selskapet av at det nå er 2,2 milliarder aktive Apple-produkter i verden. Dette er naturligvis rekord, og inkluderer iPhone, iPad, Mac-er og resten av produktporteføljen.

“Og når kundene begynner å oppleve utrolige Apple Vision Pro i morgen, er vi forpliktet som alltid til jakten på banebrytende innovasjon – i tråd med våre verdier og på vegne av kundene våre,” uttalte Cook om produktet som lanseres de første kundene i USA i dag.

Vi stiller med Vision Pro-sniktitt i kveld norsk tid. Hodesettet har allerede motatt to visionOS-oppdateringer.

Annonse


Svakt iPad-salg mens Apple forbereder seg på lansering i mars

Men la oss ta for oss salgstallene, alt PR-snakket er jo bare for å pakke inn dette i pent papir. Men også her er det positive tall for Apple, dog er dette etter flere runder med sviktende salg, spesielt for Mac og iPad. Likevel endte selskapet opp med 119,58 milliarder dollar i omsetning i løpet av tre måneder, noe som er mer 117,91 milliarder dollar, tallet som markedet ventet seg. Analytikerne fornvetet noe rundt dette tallet fordi det er hva de klarte samme kvartal i fjor som var overraskende svakt for dem.

Som alltid avslører ikke Apple antallet solgte enheter, kun omsetningstall:

  • iPhone: 69,7 milliarder dollar (forventet: 67,96 milliarder dollar)
  • Tjenester: 23,12 milliarder dollar (forventet: 23,31 milliarder dollar)
  • Mac-inntekter 7,78 milliarder dollar (forventet: 7,8 milliarder dollar)
  • iPad-inntekter 7,02 milliarder dollar (forventet: 7,31 milliarder dollar)
  • Watch, hjem og tilbehør: 11,95 milliarder dollar (forventet: 11,39 milliarder dollar)

Som du ser løfter iPhone nok en gang Apple og gjør det bedre enn forventet, selv om det ikke er likt for alle kategorier. De andre segmentet gjør det alle litt svakere enn forventet, med unntak av Watch, hjem og tilbehør, og som du ser gjør iPad det enda dårligere enn forventet. Dette skyles blant annet at de ikke oppdaterte produktene i fjor.

Annonse