ios
iOS 18 blir det første iPhone OS-et med avansert Siri og AI.

Annonse


Tim Cook bekreftet det alle håper på

I forbindelse med Apples første kvartal 2024-økonomiske kvartal, har Tim Cook forsikret markedet om at, joda, AI er på vei til iPhone.

Først publisert 1. februar.

Oppdatert, 2. februar, 01:29:

Tim Cooks komplette sitat inkluderer også hint om mer enn kun AI og at de bruker enormt med ressurser på sistnevnte:

Annonse


“Fremover vil vi fortsette å investere i disse og andre teknologier som vil forme fremtiden. Det inkluderer kunstig intelligens, hvor vi fortsetter å bruke enormt mye tid og krefter, og vi er glade for å dele detaljene i vårt pågående arbeide på dette området senere i år.”

iOS 18 blir trolig AI-proppfull i september

Det er meget sjelden selskapet kommenterer fremtidige planer, produkter og tjenester, men så er de også i en særstliling: det har vært helt stille fra dem rundt “aktive” AI-tjenester (altså mer enn fall-deteksjon i Watch,) mens Microsotft og Google ikke gjør annet enn å snakke om AI annethvert sekund.

Cook uttalte at “Apple gleder seg til å dele detaljene om vårt pågående arbeid på dette området senere i år”. Med andre ord skal selskapet vise frem iOS 18 med avanserte AI-funksjoner og helt sikkert en stor-oppgradert Siri i juni. Dette har det jo vært snakk om i flere måneder allerede, og Apple har selvsagt testet store språkmodeller internt i lengre tid.

Kan ha løst stort problem for eldre modeller

Det er kun dager siden at iOS 18 visstnok blir en av, om ikke den største, iPhone-oppdateringen i historien. Dette etter at Bloombergs Mark Gurman i fjor uttalte det motsatte. Det er ikke umulig at Apple kan ha plantet deler av dette med at oppdateringen blir gigantisk. Det blir også spennende å se hvilke iPhone-modeller som kan kjøre den mer avanserte AI-en – som vi skrev desember i fjor:

“For den store gladnyheten er at selskapets forskere skal ha funnet en måte å levere LLM-modeller lokalt også på iPhones effektivt på også eldre modeller. Hvordan har Apple løst dette? Ved å bruke lagringsbrikkene på iPhones, som jo som regel har 128GB og mer, til stor kontrast med mange iPhones som har 4GB og kanskje 6GB RAM.”

Annonse