iPhone 12
I Norge selges iPhone 12 blant annet til bedrifter, men det er ingenting som tyder på at stråleverdiene er i strid med det norske regelverket.

Annonse


OPPDATERT: iPhone 12-dramaet er kanskje over

Vi trodde ikke denne saken kom til å vokse seg så stor, men nå er vi altså her.

Først publisert 15. september.

Oppdatert, 27. september 12:44:

Til Reuters forklarer representanter for franske myndigheter at de har mottatt en iOS-oppdatering for iPhone 12 som ifølge Apple retter opp i problemet med for høye stråleverdier. Myndighetene tester for tiden oppdateringen.

Annonse


Oppdatering på vei til franske iPhone 12-eiere

For etter at vi skrev saken om at Frankrike forbyr salg av iPhone 12 etter for høye stråleverdier ifølge myndighetene selv, kom belgiske, spanske og tyske forbruker-rettighetsorganisasjoner på banen og mente at noe måtte gjøres. Og nå er vi altså i en situasjon hvor Apple kommer til å lansere en programvareoppdateringen for å komme seg inn under verdiene i de aktuelle landene, i det minste i Frankrike i skrivende stund.

Samtidig som Belgia vurderer stråle-verdiene til iPhone 12 og kommer til å ta de nødvendige skrittene basert på hva de finner, så har forbruker-rettighetsorganisasjoner i Tyskland og Spania uttrykt misnøye med verdiene – det kan altså skje noe i disse landene også.

ITavisen, 15. september 2023

Vi var ikke helt sikre på at en programvareoppdatering ville være nok da den franske ministeren nevnte nettopp det, men det er hva Apple skal gjøre. Samme minister advarte faktisk Apple om at landet ville komme til å inndra alle iPhone 12 i Frankrike om de ikke imøtekom landets regelverk. Det har nok hjulpet til å få fart på saken.

Reuters melder nemlig at Apple skal “utstede en programvareoppdatering for brukere i Frankrike for å imøtekomme regelverket som brukes av franske regulatorer. Vi ser frem til at iPhone 12 fortsetter å være tilgjengelig i Frankrike.”

Annonse