Annonse


OPPDATERT: “Ikke si noe”

Apple faset ut iPhone 12 i de fleste land allerede i september 2021.

Først publisert 13. september.

Oppdatert, 15. september, 07:38:

Samtidig som Belgia vurderer stråle-verdiene til iPhone 12 og kommer til å ta de nødvendige skrittene basert på hva de finner, så har forbruker-rettighetsorganisasjoner i Tyskland og Spania uttrykt misnøye med verdiene – det kan altså skje noe i disse landene også.

Annonse


Samtidig melder Bloomberg at Apple har instruert sine ansatte til ikke å snakke om stråle-verdiene utover standardsvar som at “alle våre produkter produseres i henhold til forskriftene,” og at “vi ikke har noe å dele. De har også blitt minnet på å fortelle kunder om at nye produkter kan leveres tilbake eller byttes innen to uker etter kjøp.

Oppdatert, 13:27:

Apples kommentar til saken er at de har levert “ANFR” med en rekke laboratorieresultater fra Apple og fra uavhengige tredjeparter som visstnok skal bevise at de samsvarer med alle gjeldende SAR-forskrifter og globale standarder. Selskapet sier seg uenig med “ANFR” og at de vil fortsette samtalene for å beivse at de forholder seg til reglene i Frankrike.

Apple må svare, om ikke må alle iPhone 12 samles inn

Selskapet tilbyr i nettbutikkene sine iPhone 13 lansert i 2021 – samme år forsvant 12-modellene. Likevel er det et brukt-marked/utdannings-marked for 12. generasjon, men det vil Frankrike ha en slutt på. Ifølge landet, som har sine egne regler for stråling, er det for mye uønsket stråling fra iPhone 12 og har derfor bannlyst salget:

“Den franske strålingsvakthunden “ANFR” (“Agence nationale des fréquences”) varslet Apple om sin beslutning om å forby salg av iPhone 12 etter at den hadde utført tester som viste at smarttelefonens spesifikke absorpsjonsrate (SAR) var litt høyere enn lovlig tillatt,” melder Reuters etter at landets minister Jean-Noel Barrot avslørte forbudet ovenfor den franske “Le Parisien.”

Apple har ikke ønsket å kommentere saken ovenfor Reuters, men ifølge Barrot er det nok med en programvare-oppdatering for å rette feilen. Han forventer at Apple svarer innen to uker, om ikke så er landet beredte til å “tilbakekalle alle iPhone 12 i omløp.”