apple vision pro tilbehør
Det er også tidligere avslørt potensielle Apple-planer for tilbehør til Vision Pro-hodesettet, men også dette i form av patenter og ikke spesifikke produkt-lekkasjer.

Annonse


Hva i alle dager er Apples “digitale stein”?

Patently Apple har avslørt nok et spennende Apple-patent etter at det nettopp ble avslørt at selskapet har jobbet med Vision Pro siden 2007.

En lagringsenhet, eller noe langt mer avansert?

Denne gang er det snakk om et tilbehør til Apples Vision Pro-hodesett. Nøyaktig hva dette tilbehøret skal brukes til, er ikke helt godt å skjønne da patent-beskrivelsen er veldig generell. En mulighet er at en slik “digital stein” kan vise AR-objekter eller på en annen måte fortsette opplevelsen til brukeren selv etter at brukeren legger fra seg hodesettet.

Apple beskriver blant annet “på denne måten kan en bruker av et XR-system utstyres med en bærbar ledsagerenhet (noen ganger referert til som en “stein” eller en “gå stein”) som kan bæres med brukeren for å transportere innhold fra XR-miljøet innenfor den fysiske verden.”

Derfor kan dette være mye mer

Videre forklares det at innhold kan hentes frem på hodesettet når “steinen” oppdages av hodesettet eller andre enheter. “På denne måten kan brukeren av et XR-system gis muligheten til å ta med seg innhold, for eksempel digitale fotografier, statusen til et aktivt dokument eller applikasjon, og/eller digital valuta (som eksempler) i den fysiske verden for senere tilgang til ulike enheter eller systemer,” forklarer Apple i patentet.

Det stopper ikke der, for dette høres ut som mer enn en lagringsenhet, men en med kameraer og sensorer – det inkluderer berørings-sensorer, mikrofoner, puls-sensorer, temperatur-sensorer, LiDAR-sensorer NFC og GPS-sensorer. Det er derfor også mulig en slik stein vil være Apples svar på en VR-hanske, og at den utstyres med lyd og vibrasjon.

Annonse