apple Vision pro
Apple har jobbet med Vision Pro siden 2007, det samme året de avslørte iPhone.

Annonse


Apple har jobbet med “Vision Pro” i 16 år!

Alle er klar over at det tar lang tid å utvikle nye produkt, spesielt et som omtales av det største forbrukerteknologi-selskapet som det mest avanserte de har laget.

Startskuddet er våren 2024

Men vi hadde egentlig ikke regnet med at Apple har giret opp til 2024-lanseringen av Vision Pro helt siden 2007! Det er jo samme år selskapet avduket den første iPhone-modellen og på alle måter endret seg selv for alltid, og markedet for mobiler og apper.

Ingenting skulle bli det samme etter lanseringen av iPhone – nå er spørsmålet alle lurer på om Apple kan gjøre det igjen under Tim Cook med et AR-hodesett til 3500 dollar. Om ikke dette produktet, grunnet prisen, så er dette startskuddet for en virkelighet Apple ønsker å presse frem.

I dag ga USAs patent-kontor Apple offisielt sitt originale patent for et VR-hodesett som kan presentere brukere med 3D-miljøer. Patentet dateres helt tilbake til 2007, året iPhone debuterte. Rapportens omslagsgrafikk stammer fra det originale patentet. Til en viss grad så Apple til og med for seg en knapp som kunne justere brukergrensesnittet, akkurat som Vision Pro sin “Digital Crown”, avbildet nedenfor, gjør for å kalle opp “Home View”-grensesnittet og for å kontrollere fordypningsnivåene i et miljø.

Patently Apple

16 år med forskning og utvikling

Nå har et nytt patent avslørt at Apple faktisk har jobbet med hodesettet i 16 år, der det blant annet beskrives at hodesettet kan brukes til film og sport-titting (i et VR-miljø), men det er ikke det mest interessante, selv om de gikk ganske dypt ned i materien også den gang:

Annonse


“Den personlige visningsenheten kan gi brukeren en mulighet til å se medier knyttet til en baseballkamp som om brukeren var på stadion (f.eks. Fenway Park eller Yankee Stadium). Den personlige visningsanordningen kan modifisere visningen av en sportsbegivenhet for å gjenspeile setet på stadion som brukeren valgte å se begivenheten fra.”

Så for seg den komplette opplevelsen allerede i 2007

For allerede den gang, og man skal huske at ekte flerberøring ikke var utrede den gang, så Apple for seg et hodesett som kunne brukes med hode, øyne og hånd-gester.

Apple beskriver: “I noen tilfeller kan den personlige visningsenheten oppdage brukerens bevegelser ved hjelp av en eller flere sensorer og kan justere bildet basert på bruker-bevegelser. For eksempel kan enheten oppdage en brukers hodebevegelse og føre til at delen av mediet som vises reflekterer hodebevegelsen […] Brukeren kan bevege hodet, øynene eller en annen kroppsdel ​​for å få den delen av mediet som vises til å følge brukerens bevegelse.”

Et godt spørsmål fra Leon Green på X er: “Det får en til å lure på hva de jobber med nå som vi ikke får se før om 17 år.”

Annonse