Western Digital SanDisk 2TB Extreme Pro SSD
Det er tre søksmål mot WD i USA der en av dem spesifikt inkluderer "Western Digital SanDisk 2TB Extreme Pro SSD." Disken selges i Norge til drøyt 1800 kroner.

Annonse


Svarer ikke på spørsmålene

Western Digital sin SanDisk-fortelling fortsetter. Siste nytt er at selskapet ikke svarer på den store amerikanske teknologi-avisen The Verge sine spissede spørsmål.

Tilbyr fastvare-oppdateringer, men er de til å stole på?

8. august skrev vi en sak om at flere av selskapets SanDisk Extreme Pro, Extreme Portable, Extreme Pro Portable og WD MyPassport SSD har en feil i seg som kan medføre at disken plutselig kobler fra maskinen fordi fil-systemet forsvinner. Man kan kanskje klare å hente innholdet tilbake, men uten korrekte filnavn – det fordrer uansett bruk av spesial-programvare.

Deretter fulgte vi opp 11. august og fortalte at selv disker i samme produkt-serie, som visstnok inneholdt feil-rettet fastvare (mer informasjon hos WD), også endte opp med å slette innhold, blant annet i The Verge-redaksjonen.

WD tilbyr fastvare-oppdateringer av tre disker, men kunder rapporterer om problemer også etter oppdatering. Bilde: WD.com

Dette er hva WD svarte

For nesten 14 dager siden sendte avisen en rekke spørsmål til WD sin PR-sjef, inkludert “hvorfor er disse diskene fremdeles i salg?,” og “hvordan skjedde dette?.” Altså helt grunnleggende og naturlige spørsmål om et alvorlig problem for de utsatte diskene. Det merkelige er at The Verge fikk svar fra WDs PR-sjef Robin Schultz, men uten å svare på et eneste spørsmål og uten noen tidslinje å kommunisere ovenfor kundene:

Som svar på nylige rapporter om bekymringer om spesifikke Western Digital bærbare SSD-produkter, ønsker vi å forsikre våre verdsatte kunder om at vi utfører alle de nødvendige tiltakene for å løse eventuelle produkt-relaterte problemer. Vi forstår betydningen av produktene våre for kundene våre, og vi tar disse sakene svært alvorlig. Vi gjennomfører en omfattende gjennomgang for å få en grundig forståelse av problemstillingene.

Robin Schultz, PR, Western Digital

Annonse