sandisk portable extreme
Det er full forvirring om WD sine SanDisk portable SSD-er er sikre med en ny fastvare eller ikke - per flere kunder ser det ut som den nye fastvaren ikke er en garanti mot datatap.

Annonse


“Feilrettingen sletter alt!”

Problemene tar ikke slutt for Western Digital sin SanDisk-merkevare.

Hva er det som skjer hos WD?

Det har gått så langt at blant annet The Verge mener at produktene må trekkes da potensielt mange kunder opplever at filsystemet krasjer – det innebærer at innholdet er helt borte, og det er ingen garanti for at man klarer redde det med spesial-programvare. Også Ars Technica sine medarbeidere har opplevd problemer: Lee Hutchinson har fått oppleve hvordan det føles å miste innholdet på to slike disker.

Problemet har vært tilstede siden mai. I løpet av fire måneder endte det opp med en klage-storm mot WD – følgende produkter er berørte inkludert SDSSDE61-4T00-G25:

  • SanDisk Extreme Portable 4TB (SDSSDE61-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 4TB (SDSSDE81-4T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 2TB (SDSSDE81-2T00)
  • SanDisk Extreme Pro Portable 1TB (SDSSDE81-1T00)
  • Western Digital My Passport 4TB (WDBAGF0040BGY)

SanDisk rullet ut en fastvareoppdatering for en rekke disker sent i mai, etter at The Verge rapporterte om problemet. Tidlig i juni sendte de video-redigereren hos The Verge en ny disk – “han hadde nettopp begynt å stole på disken og jobbet med filer igjen,” skriver The Verge som legger til at det burde han aldri ha gjort. Reddit bekrefter at det ikke bare er The Verge som er utsatt.

ITavisen, 8. august 2023

Stor usikkerhet rundt fastvare som skulle ha rettet feilene

Det er diskene på denne listen WD mener de rettet med en ny fast-vare og nye disker: “Vi løste fastvareproblemet i produksjonsprosessen, og vi kan bekrefte at problemet ikke påvirker produkter som sendes for øyeblikket,” melder WD selv på sine support-sider.

Men stemmer dette? The Verge meldte på mandag at de mottok det som skulle være en disk med fastvareoppdateringen innabords, men likevel endte de opp med å miste 3TB med video-innhold.

Annonse


Jeg vil gjerne gi deg mer informasjon om hva som skjer med SanDisks SSD-er, men PR-representanter for SanDisk og Western Digital har ikke besvart mine forespørsler om kommentar. Selskapet ser ikke ut til å ha svart The Verge eller PetaPixel heller.

Scharon Harding, journalist, Ars Technica

Også på Reddit er det rapporter om at fastvareoppdateringen ikke retter noe som helst – her er en rapport fra en uheldig kunde:

“… omtrent en uke senere overførte jeg filer fra Android-enheten min til disken. Deretter endte jeg med den samme situasjonen atter en gang: disken avmontert seg selv og ville ikke lenger kobles til maskinen med mindre man formaterte den. Dataene kunne gjenopprettes med Diskdrill, men med generiske navn. Jeg har fire av disse diskene totalt, en på 4 TB og en på 2 TB som ikke er merket som berørt og som har vært til å stole på så langt. En ny 4TB som ble merket som påvirket av feilen hadde datatap to ganger som beskrevet.”

Annonse