sandisk extreme
The Verge, Reddit- og Instagram-kunder advarer mot å handle SanDisk Extreme portable SSD-er etter at flere kunder rapporterer at filsystemet rett og slett forsvinner. Flere av produktene selges i Norge. Bilde: SanDisk

Annonse


Mistet alt: “Hvorfor er disse fremdeles i salg?”

The Verge er rasende på WDs varemerke SanDisk.

De selges også i Norge (SDSSDE61-4T00-G25)

“Om du vurderer å kjøpe en SanDisk Extreme Pro, Extreme Portable, Extreme Pro Portable eller WD MyPassport SSD, kanskje du ikke bør.” Teknologi-avisen stiller spørsmålstegn om hvorfor SanDisk selger produktene i det hele tatt etter at en kollega mistet 3TB med video-innhold på en SanDisk Extreme SSD, dette er en av modellene man kan ta med seg og de selges som ekstra tøffe.

Det aller mest sjokkerende er at produktet ble sendt redaksjonen etter at Western Digital (som eier SanDisk,) sendte dem en ny en etter at alt innholdet på den første automatisk slettet alt innholdet av seg selv!

“Fastvare-problem”

SanDisk rullet ut en fastvareoppdatering for en rekke disker sent i mai, etter at The Verge rapporterte om problemet. Tidlig i juni sendte de video-redigereren hos The Verge en ny disk – “han hadde nettopp begynt å stole på disken og jobbet med filer igjen,” skriver The Verge som legger til at det burde han aldri ha gjort. Reddit bekrefter at det ikke bare er The Verge som er utsatt.

Annonse


Dette skjedde med meg tidligere denne uken. Jeg la ut en historie om problemet på Instagram, og ni personer svarte og uttalte at de har opplevd det samme problemet i løpet av den siste måneden.

Ryanfgirard/Reddit

En Reddit-bruker som har kjennskap til produktene sier at filsystemet forsvinner helt og at det er nærmest tilfeldig om man kan hente noe tilbake. Symptomet er at disken ikke lenger kobles til maskinen. En mulig løsning kan være “DiskDrill” for å hente tilbake filsystemet.

Avisen lurer på om selskapet prøver å feie problemene under teppet fordi de tilbyr diskene med opp til 66 prosent rabatt på Amazon. WD opplyser visstnok ikke om de dramatiske problemene, kun at det er “fastvare-feil” og at diskene tilfeldig kan kobles fra maskinen.

Avisen avventer svar fra produsenten.

Annonse