disney vr og ar
Mark Zuckerbergs Meta er helt sikker på at metaverset er fremtiden. Det kan det godt hende Disney også mener, men selskapet ser ut til å slite med å finne riktig sti.

Annonse


Hva er Disneys plan nå?

Disney sitt team på rundt 50 personer som skulle undersøke nye måter å fortelle historier på med VR og AR, er oppløst.

Iger ønsker ny tilnærming

Igjen står Mike White som ble valgt av den forrige Disney-sjefen, Bob Chapek (so kjent er fogjengeren, Bob Iger, tilbake), til å lede teamet. Hva White får som oppgave nå, er ukjent. Det er blir også spekulasjoner for hvorfor de droppet denne tilnærmingen. Kanskje hadde de ikke riktige personer til jobben, kanskje var teamet ikke godt nok integrert med resten av selskapet.

Disney har allerede avslørt en plan for å kutte 7000 arbeidsplasser de neste to månedene.

Selskapet hadde også planer om å lansere en app for hele Disney-universet ved å samle Disney+, fysiske butikker og for å handle mat og annet i selskapets fornøyelsesparker.

Meta er, ikke overraskende, “all inn”

Det er også ikke kjent hva som er Disney sin nye plan for å møte fremtiden, men det er klart de må forbederede seg på å smelte den ekte verdenen med den digitale. Bob Iger har interesse for teknologiene: i 2022 investerte han i Genies Inc., et selskap som lager 3D-avatarer.

White har ikke svart på intervju-spørsmål. Hva angår Meta, uttaler en talsperson til The Wall Street Journal i forbindelse med Disney-artikkelen at “metaverset er et årelangt prosjekt,” og at det kan være lett å være kynisk, men at selskapet fremdeles tror det er fremtiden.

Annonse