nissan-leaf-humandrive
En kraftig modifisert Nissan Leaf kjørte 370 kilometer uten fører i Storbritannia.

Annonse


Nissan Leaf med vellykket test for autonom kjøring – fullførte 370 kilometer uten fører

Teknologien for selvkjørende biler har ikke kommet like langt som med elektriske biler, men det er liten tvil om at det foregår en aktiv utvikling på den fronten også. I Storbritannia har man nettopp prestert å få en 370-kilometers tur ut av en tungt modifisert Nissan Leaf – og ja, helt uten fører.

Prosjektet kalles “HumanDrive” og er et slags eksperiment for å teste grensene med autonom kjøring.

Proppfull av teknologi

Electrek skriver at turen startet i Nissans Cranfield-senter sør i Storbritannia og endte opp i Sunderland-fabrikken deres nordøst i landet. Strekningen omtales som ganske vanskelig der store deler av den var uten oppmerking.

Den aktuelle bilen skal ha vært utstyrt med åtte LIDAR-sensorer, syv kameraer og en avansert GPS sammen med sensorer rundt bilen.

Annonse


Til Reuters forteller David Moss, en høytstående i Nissan, at andre førere rundt bilen ikke hadde lagt merke til at bilen kjørte av seg selv.

– På grunn av alle sensorene som hele tiden monitorerer omgivelsene så er bilen mye mer oppmerksom enn menneskelige førere på hva som foregår rundt kjøretøyet.

Det gjenstår nok en del år før slike turer blir kommersielt innført, men det er ikke utenkelig at turer som dette inntil videre bidrar positivt til videreutviklingen av autopilot-egenskapene til Nissan sine biler, ProPilot.

Kilde:
Electrek

Annonse


Annonse


Annonse