bosch-selvkjorende-biler-automatisering-lidar
Bosch har annonsert billigere LIDAR-sensorer for bruk i automatisert kjøring.

Annonse


Bosch ut med nye, billigere LIDAR-sensorer for selvkjørende biler

Ifølge Bosch og som gjengitt av Neowin så er LIDAR-teknologi uerstattelig for å bringe selvkjørende biler klassifisert mellom SAE-nivå 3 til 5 ut på markedet. Der nivå fem krever ingen innblanding fra føreren så klassifiseres Teslas autopilot som nivå to for sammenligning.

Blir lavkostnadssensorer

Nå har Bosch annonsert at de har nyutviklede og produksjonsklare LIDAR-sensorer som er i stand til å oppdage både lys og avstand på lengre strekninger.

De nye sensorene presiseres av Bosch til å være lavkostnadssensorer slik at det som en konsekvens innebærer billigere selvkjørende biler når tiden er inne for det. Interessant nok har Elon Musk tidligere omtalt slike LIDAR-sensorer som “altfor dyre”, så dette er gode nyheter for bransjen.

Altfor dyrt ifølge Musk

LIDAR-sensorene er komplementære med vanlige radarsensorer og kameraer som ellers brukes for å gjøre selvkjøringsegenskaper mulig.

Annonse


Selskapet har ikke uttalt seg om hverken lanseringstidspunkt, pris eller andre detaljer, men Harald Kroeger i styret har uttalt at denne nyvinningen gjør automatisert kjøring til et mer realistisk alternativ.

Kilde:
Neowin

Annonse