iphone-test-radiation-straling
Chicago Tribune har arrangert for en test av diverse mobiler der iPhone 7 kommer ut som en versting innen stråling.

Annonse


Myndighetene i USA: – Nei, iPhone har ikke for høye stråleverdier

I august i år kom det frem oppsiktsvekkende opplysninger om at enkelte iPhone-modeller gir fra seg mer stråling enn grensene for hva som er tillatt.

Det var selskapet The Chicago Tribune som hadde foretatt testene og saken fikk stor oppmerksomhet i verden – ITavisen omtalte også funnene.

Apple nektet imidlertid for at nivåene for stråling var for høye og mente at testene ikke var presise ettersom testoppsettet «ikke har vært i henhold til nødvendige prosedyrer som kreves for å teste iPhone-modellene på den korrekte måten».

Nå har myndighetene i USA gjennomført testingen

Nå får Apple støtte fra amerikanske Federal Communications Commission (FCC), organet som regulerer både nasjonal og internasjonal telekommunikasjon.  

Annonse


FCC lovte å gjennomføre egne tester, og nå avsløres det altså at funnene deres er direkte motstridende med det vi hørte i sommer. FCC har sett på flere iPhone-modeller, både iPhone 7, iPhone X og iPhone XS. Ingen av testene kom frem til samme konklusjon som The Chicago Tribune.

Ifølge FCC er alle iPhone-modellene innenfor de maksimale grenseverdiene.

«Alle eksemplarene som er testet av FCC Laboratory produserte i gjennomsnitt 1g SAR-verdier, noe som er mindre enn 1.6 W/kg-grensen som er spesifisert i FCC-lovverket», skriver FCC.

Saken fortsetter under bildet.

Beskylder Apple for juks

I forrige uke publiserte advokatfirmaet Fegan Scott sine funn etter at de hadde gjennomført egne undersøkelser av iPhone-strålingen. Selskapet kom, i likhet med The Chicago Tribune, frem til at enkelte iPhone-modeller gir fra seg mer stråling inn hva grenseverdiene tillater. Advokatselskapet hevder at Apples egne tester er utilstrekkelige og beskylder Cupertino-giganten for testjuks. Fegan Scott har nå saksøkt Apple på bakgrunn av disse påstandene.

Hvis du virkelig vil gå i dybden på FCCs funn anbefaler vi å lese dokumentasjonen som nå er offentliggjort.

Kilde:
MacRumors