iphone-test-radiation-straling
Chicago Tribune har arrangert for en test av diverse mobiler der iPhone 7 kommer ut som en versting innen stråling.

Annonse


iPhone 7 gir mer stråling enn lovlig mengde, Apple nekter

Flere stråletester skal uavhengig av hverandre avdekket at iPhone 7 gir fra seg høyere grad av radiofrekvensenergi enn det som er lovlig. Testene skal ha blitt gjennomført med tre ekstra iPhone 7-enheter for å sørge for at den første enheten ikke hadde en defekt – med samtlige enheter skal strålenivåene ha vært over tillatt verdi.

Ble målt over lovlig verdi

Testene skal ha blitt foretatt på vegne av Chicago Tribune. Både iPhone-modeller og flere rivaler gikk gjennom den samme testen, der telefonene ble aktivert og plassert under en tube med en slags væske som simulerte menneskevev.

Det var resultatene fra iPhone 7 som skilte seg ut, der verdien ble målt til et stykke over lovlig verdi og det dobbelte av hva Apple har rapportert inn til myndighetene basert på egne tester.

Oppdagelsen skal naturligvis ha skapt bekymringer og det føderale forvaltningsorganet FCC uttaler at de nå skal ta på seg oppgaven med å foreta egne tester i månedene som kommer.

Annonse


Apple er ikke enige

Apple motsetter seg opplysningene som er avdekket av Chicago Tribune, og mener på sin side at testene ikke har vært presise ettersom testoppsettet ikke har vært i henhold til nødvendige prosedyrer som kreves for å teste iPhone-modellene på den korrekte måten.

I uttelelsen skriver selskapet at alle iPhone-modeller, inkludert iPhone 7, er fullt sertifisert av FCC og i andre land der iPhone selges.

Kilde:
9to5Mac

Annonse