Mt. Gox
Mt. Gox gikk konkurs i 2014 etter at selskapet mistet bitcoins verdt flere milliarder kroner.

Annonse


Selskapet hans mistet bitcoins for fire milliarder kroner – nå er han funnet skyldig i elektronisk manipulasjon

Mark Karpeles, administrerende direktør i det tidligere bitcoin-selskapet Mt. Gox, er funnet skyldig i å ha manipulert finansrapporter.

Prøvde å skjule enormt tap

Mt. Gox, som var en av verdens største børsnoterte kryptovaluta-forhandlere, begjærte seg konkurs i 2014 etter å ha mistet bitcoins for nesten 4 milliarder kroner – bitcoins som tilhørte investorer.

Den tidligere direktøren skal ha blandet sin privatøkonomi med selskapets økonomi, og tuklet med de tilhørende kontoene. Angivelig gjorde han dette for å skjule det faktum at selskapet hans hadde mistet penger til hackere.

Karpeles frikjennes for anklager om underslag – retten mente at 33-åringen ikke hadde som hensikt å gjøre bryte loven.

Annonse


Les også hvordan kjøpe kryptovaluta eller hvordan kjøpe Bitcoin

Betinget fengsel

De neste to og et halvt årene skal mannen sone en betinget fengselsdom. For hans del betyr det at han slipper å sone i fengsel med mindre han begår nye lovbrudd de neste fire årene.

– Siktelsen for elektronisk manipulasjon er legitim og fortjener en straffereaksjon, men det er ingen kriminelle bevis på underslag, sa retten.

Videre mente retten at Karpeles’ handlinger har skadet tilliten til brukerne hans.

– Det er ingen unnskyldning for den siktede, som er en ingeniør med ekspertkunnskap, til å misbruke sin status og autoritet for å gjøre kriminelle handlinger.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse