galaxy z fold5
Apple har en rekke år forsket på enheter med brette-skjerm. Spørsmålet er hvilken produktgruppe de vil entre med et slikt produkt. Bilde: ITavisen

Annonse


Apple skal brette noe, men neppe iPhone

Er det virkelig en brette-iPhone Apple har planer om å lansere? Vi tror ikke det, men ryktene fortsetter.

Apple skal brette noe, og det er trolig ikke en iPhone

Vi har hørt rykter om dette en stund, men vi har hørt rykter om en MacBook med flere skjermer enda lenger – Mark Gurman tror det kan skje og har snakket om det flere ganger.

“Apple jobber med en helt ny type iPhone,” skrev vi 7. februar:

“Avisen melder at Apple har to brette-iPhones som i prototype-stadiet og at selskapet allerede har brukt over fem år på utviklingen. Dette er mobiler som brettes som en Samsung Galaxy Flip og ikke Fold. Ifølge kilder med kjennskap til planene er de potensielle produktene fremdeles i en tidlig utviklingsfase. Apple skal visstnok ikke ha planer om å lansere dem i år eller neste år, men det er en liten åpning for at det kan skje i 2026. Men såpass konkret er det at selskapet har snakket med en produsent i Asia i forbindelse med komponenter for brette-mobilen som visstnok kommer i to størrelser. Det er godt mulig at Apple kansellerer hele prosjektet, men status akkurat nå er at de fortsetter utviklingen.”

Men gir det nå mening for Apple å etterape Samsungs helt OK suksess med Z-produktene og “bare” lage en iPhone med brette-skjerm? For oss virker det som en produktkategori som egentlig ikke så mange etterspør, for om det hadde vært faktum hadde de tradisjonelle “flate” viket for brette-mobilene for flere år siden – såpass gode har de jo blitt.

Annonse


Samsung bekrefter Apples hemmelige produkt-plan

Blir det en mellomting mellom iPad og MacBook?

“Apple skal allerede ha brukt mange år på utviklingen av en brette-iPhone, men det er trolig at en iPad som kan brettes når markedet først,” skrev vi i den samme artikkelen vi allerede har lenket til, og nå backes dette opp av DigiTimes, en avis vi som regel ikke siterer fordi de ofte tar feil, men denne gang kommer rykte-saken kort tid etter ferske rykter om at Apple skal brette noe, og som vi tidligere har skrevet mener kildene DigiTimes har snakket med at det ikke er en iPhone, men noe større.

Avisen melder selskapet har brukt fem år på “en større enhet enn iPhone,” og at det skal være snakk om en slags iPad-MacBook-hybrid. Visstnok er Apple så nærme lansering at designet er nesten spikret og masse-produksjon nærmer seg. Det er mulig, men dette blir spekulasjon, at Apple venter på Samsung sin åttende generasjon OLED-teknologi før de bretter noe større. Det kan skje neste år.

Annonse