macbook berøring konsept
Dette flotte konseptet fra 2018 ser for seg hvordan en to-skjerm-MacBook kanskje vil se ut. Konsept: Furkan Kasap/Behance.net

Annonse


Samsung bekrefter Apples hemmelige produkt-plan

Husker du rykte-sakene om at Apple jobber med en laptop som kun er skjerm, altså uten fysisk tastatur?

Samsung vet hva de snakker om

Vel, nå har saken tatt en veldig interessant vending: Samsung, som leverer paneler til blant annet iPhone (iPhone 15 Pro og Pro Max kan bli vanskelig å få tak i rett etter lanseringen), sier at Apple fremdeles jobber med å utvikle et slikt produkt, kanskje på 20 tommer.

Det er intet mindre enn Samsungs “Display Managing Director“, Baek Seung-in, som avslører at Apple fremdeles jobber med brette-paneler, men sliter med å produsere paneler av høy nok kvalitet slik at de varer lenge nok.

Det er anerkjente Mark Gurman som avslører at Apple aktivt jobber med utviklingen av en MacBook Pro med berørings-funksjonalitet og lanseringen skal skje “allerede” i 2025. Dog, dette er noe selskapet drøfter internt – produktet kan som alltid bli utsatt eller kansellert.

ITavisen, 12. januar, 2023

LG Display sliter med iPhone 15 Pro og Pro Max grunnet mindre rammer

Igjen samarbeider Apple med både Samsung Display og LG Display (som nevnt leverer de begge paneler til blant annet iPhone), for å bygge bretteprodukter, og at selskapet har søkt om patenter for slik skjermteknologi. Det er seks år siden Apple først fikk patent for noe slikt, men bransje-insidere vet fremdeles ikke når Apple er klare til å lansere hverken brette-iPhone, iPad eller Mac. Ikke vet vi, men vi har en følelse av at det er mange år til.

Patentkontoret innvilget søknaden i går, der det går frem at det nåværende metallrammen som holder Apple Watch og MacBook sammen kan erstattes med et materiale som i hovedsak er glass, selv om patentet også nevner keramikk, karbonfiber, plastikk og “andre materialer”

ITavisen, 2. februar, 2022

– Apple jobbet med en MacBook med berøringsskjerm da iPhone ble utviklet

Annonse