patent-apple
Apple har fått gjennom et patent som kan indikere en enorm endring i fremtidige Apple Watch og MacBook-modeller.

Annonse


Dette patentet kan revolusjonere Apple Watch og MacBook

Apple har hos det amerikanske patentkontoret sikret et patent som i korte trekk indikerer en drastisk endring i design på to av deres viktigste produktlinjer. Både Apple Watch og MacBook kan få rammene i metall skiftet ut med enten glass eller keramikk, om Apple velger å ta innholdet i patentet videre.

Kan brukes på Apple Pencil, iPhone

Patentkontoret innvilget søknaden i går, der det går frem at det nåværende metallrammen som holder Apple Watch og MacBook sammen kan erstattes med et materiale som i hovedsak er glass, selv om patentet også nevner keramikk, karbonfiber, plastikk og “andre materialer”.

Apple gjør også eksempel på hvordan teknikken kan benyttes i Apple Pencil og iPhone også.

Lei tradisjonelle knapper

Patentets viktigste egenskap sett bort fra at det erstatter dagens rammer i metall er at det legger opp til en “skjulbar input-region for en elektronisk enhet”, altså at enheten kan utstyres med berøringsfølsomme punkter langs glasset.

Annonse


Målet til Apple skal være å få vekk “store knapper og taster, eller annen mekanisk-aktivert struktur” ettersom disse tradisjonelle knappene ifølge selskapet mangler fleksibiliteten som den nye løsningen tilbyr. Løsningen er gitt takket være et lag med mikroperforering på enheten som viser virtuelle knapper, taster eller notifikasjonseffekt mens enheten er på, mens disse altså er usynlige dersom enheten er slått av og ikke brukes.

Teknologien har visse likhetstrekk med HomePod som på toppen har et lite område som lyser opp når Siri aktiveres.

Annonse