surface pro 9 berøring
Om to år er det mulig Apple tilbyr MacBook Pro med OLED-panel og berøringsskjerm. Avbildet: Surface Pro 9. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Skal Apple gjøre dette får Windows-folket sin hevn

Det strømmer på med spennende Apple-avsløringer på nyåret, inkludert for det kommende hodesettet som får støtte for Windows er det nå oppdaget.

Mac med berøring?!

Men først: MacBooks. For Apple har, ifølge Bloomberg, planer om å gjøre det nærmest utenktelige.

Etter flere år med nekt og fokus på iPad som berøringsbærbar har selskapet nå utrolig nok planer om å introdusere en MacBook med berøringsskjerm. Ja, det er verdt kursiv utheving.

Det er anerkjente Mark Gurman som avslører at Apple aktivt jobber med utviklingen av en MacBook Pro med berørings-funksjonalitet og lanseringen skal skje “allerede” i 2025. Dog, dette er noe selskapet drøfter internt – produktet kan som alltid bli utsatt eller kansellert.

Annonse


“MacBook Pro Surface”

Steve Jobs uttalte famøst at berøringsskjermer ikke liker å være vertikale og at armen ønsker å falle av etter bruk, men i så fall gir ikke iPad Pro (som tar etter Microsoft Surface) med tastatur mening heller.

Derfor er det heller ikke lenger noen “stretch” at Apple likegodt kan utstyre sine MacBooks med samme mulighet.

Apple må differensiere seg i dette markedet

Dog, vi forventer at de gjør mer enn bare å selge maskinene med berøringsskjerm – det må være noe mer her i form av programvare, eller kanskje en Apple Pencil 3 (som også fungerer på iPad Pro), eller med mulighet for å legge skjermen helt ned.

Noe må Apple gjøre for å skille seg ut fra Windows-verdenen som flommer over med berørings-bærbare, men som alle fungerer på omtrent samme måte.

OLED på vei til iPad Pro og MacBook Pro

Om Apple velger å lansere en slik bærbar er det sannsynlig at flere modeller, foruten Pro, får støtte senere.

Fra før av er det ryktet OLED-paneler til iPad Pro og også MacBook. Det er ikke umulig at MacBook Pro 2025 får både OLED og berøring.

Annonse