Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple har mer tro på Touch Bar en berøringsskjerm på bærbare PC-er. (Ill.: Trond Bie)

– Apple jobbet med en MacBook med berøringsskjerm da iPhone ble utviklet

Men prosjektet skal ha vært for omfattende til at selskapet tok det videre.

Mens Microsoft satser stort på Windows 10 og berøring, er det bare iOS-enhetene til Apple som så langt har berøringsfølsomme skjermer. Slik vil det trolig også bli en stund.

– Ville vise Microsoft
Tony Fadell, kanskje mest kjent som mannen som «oppfant iPod», forteller i et intervju med Wired at Apple jobbet med flere prototyper da de designet den første iPhone. Disse inkluderer en MacBook Pro med berøringsskjerm og en MacBook Pro med flerberøringsskjerm.

– MacBooken med berøringsskjerm var egentlig et prosjekt med å få berøringsteknologi på plass i en Mac for å prøve å konkurrere med Microsoft-nettbrett. Steve var forbannet, og ønsket å vise dem hvordan man gjorde dette riktig, sier Fadell til Wired.

Prosjektet ble lagt død da Apple innså hvor mye arbeid dette krevde.

– Det kunne blitt prosjektet for å vise Microsoft hvordan det skulle gjøres, men de innså raskt at det krevde mye programvare og så mange nye apper, og det ville vært vanskelig siden alt måtte endres på.

Gikk for Touch Bar
I stedet for en «touch-MacBook», lanserte Apple i fjor nye MacBook Pro-maskiner med en «Touch Bar», den lille OLED-skjerm-stripen over tastaturet som er klar over hva du driver med og presenterer relevante verktøy: Skift volum, endre lysstyrke, ny låt, bla frem og tilbake i bilder og video – sistnevnte er spesielt nyttig».

Touch Bar erstatter de tradisjonelle funksjonstastene øverst på tastaturet.

Hva foretrekker du? Berøringsskjerm eller Touch Bar?

 

Kilde:
CNBC

Stikkord: Apple, iphone, macbook