macbook pro 14 m3
Er Apples plan en modulær MacBook Pro med OLED i 2027? Kanskje. Bilde: ITavisen

Annonse


Er berøringsskjerm planen, og kan det skje i 2027?

Det har lenge versert rykter, servert fra produksjonsnettverkene i Asia, at Apple jobber med å skaffe seg de rette OLED-kontraktene for MacBook-serien, men er det mer enn kun overgang til OLED som er strategien?

Tre år til ny OLED-teknologi er klar… med berøring?

Ting tar tid, og det er ikke ventet at samtlige av Apples maskiner utstyres med den langt bedre panel-teknologien før i 2027, men allerede neste år er det ventet at MacBook Pro får OLED – dette er den ryktede planen som vi rapporterte om i november i fjor:

  • 2025: 16″ MacBook Pro – OLED
  • 2026: 13″ og 15″ MacBook Air – OLED
  • 2026: 14″ MacBook Pro – OLED

Den siste rapporten fra Korea går på at Samsung jobber med å lage en produksjonslinje som kan produsere åttende generasjon OLED-paneler for fremtidige MacBooks. Ifølge koreanske The Elec vil ikke disse skjermene bli å finne i Apples MacBook-modeller før i 2027.

Men det er også noe annet vi skrev om i forhold til OLED i saken i artikkelen fra 25. november, berøringsskjermer:

“Det interessante med @Tech_Reve sin avsløring er noe veldig pikant: “Apple forventes å introdusere en skjermintegrert berøringsskjermteknologi i OLED MacBook som forventes å lanseres i 2026–2027.” Videre hevdes det fra samme lekker at de nye MacBook Pro-modellene med OLED-panel og berøring får 14,2 og 16,”-skjermstørrelser, noe som gir mening da rammene vil krympes, og de får berøringsskjermer. MacBook Air med OLED skal visstnok lanseres med 13,6″ og 15,3″-skjermstørrelser med samme berøringsteknologi.”

Annonse


Videre meldte vi:

“For å gå tilbake til påstanden vårt om at flere kilder mener det samme, og at de fleste tror det skal skje i samme tidsrom. Det var i januar i år vi skrev saken “Skal Apple gjøre dette får Windows-folket sin hevn.” Den gang var det Bloombergs Mark Gurman som hevdet at Apple skal lansere MacBook OLED-modeller med berøringsskjermer, og at det skal skje nettopp 2025.”

Det virker for oss mindre sannsynlig at Apple ønsker å selge berøringsskjerm på MacBooks uten at de samme maskinene er modulære og kanskje med en ekstra skjerm. Om det er hva som er planen med åttende generasjon Samsung OLED-paneler, det blir spekulasjoner.

Annonse