macbook pro m3
Mark Gurman har tidligere trodd på MacBook Pro OLED i 2025 med berøringsskjerm. Nå backes det opp av en ny kilde, men ifølge den kilden er det snakk om en 2026-lansering.

Annonse


Så DETTE er grunnen til at MacBook Pro OLED drøyer

Apple-lekker @Tech_Reve mener selskapet skal lansere de første MacBook Pro-modellene med OLED i 2026/2027.

MacBook Pro OLED i 2025/2026 blir stadig mer troverdig…

“Det er også avsløringer rundt MacBook Pro og Air fra samme kilde,” meldte vi for noen dager siden i forbindelse med et påstått iPad-veikart:

  • 2025: 16″ MacBook Pro – OLED
  • 2026: 13″ og 15″ MacBook Air – OLED
  • 2026: 14″ MacBook Pro – OLED

Kildene er ikke helt samkjørte hva angår skjermstørrelser og ikke helt i forhold til hvilket år hva kommer, men at det kommer OLED-MacBooks rundt 2025/2026 er hva mange av dem rapporterer. Det interessante med @Tech_Reve sin avsløring er noe veldig pikant: “Apple forventes å introdusere en skjermintegrert berøringsskjermteknologi i OLED MacBook som forventes å lanseres i 2026–2027.”

…men det er mer spennende enn som så

Videre hevdes det fra samme lekker at de nye MacBook Pro-modellene med OLED-panel og berøring får 14,2 og 16,”-skjermstørrelser, noe som gir mening da rammene vil krympes, og de får berøringsskjermer. MacBook Air med OLED skal visstnok lanseres med 13,6″ og 15,3″-skjermstørrelser med samme berøringsteknologi.

Annonse


Apple skal visstnok bruk Y-OCTA fra Samsung Display og Touch On Encapsulation (TOE) fra LG Display i de kommende laptopene – vipps så kan Apple markedsføre at de ventet på den rette panel-teknologien for å introdusere berøring også på Mac-er. Om de skulle bli spurt om temaet, da.

Det er ventet iPad Pro får Magic Keyboard i aluminum (som MacBook-serien) neste år kombinert med et nytt design. Større skjermer er vi mer usikre på om skjer neste år.

Husker du denne Gurman-rapporten fra januar i år?

Det er en tørr bemerkning all den tid det har vært spørsmål, håp og spekulasjoner rundt MacBooks med berøring i mange år, spesielt etter at Surface-serien til Microsoft på mange måter gjorde det til en greie med Windows-maskiner. Vi vet ikke om vi kan påstå det er et must, men det er i flere tilfeller praktisk å kunne berørere skjermen, også var det spørsmålet hvorvidt Apple ønsker å “smelte sammen” MacBook og iPad på flere måter enn M-brikkene.

For å gå tilbake til påstanden vårt om at flere kilder mener det samme, og at de fleste tror det skal skje i samme tidsrom. Det var i januar i år vi skrev saken “Skal Apple gjøre dette får Windows-folket sin hevn.” Den gang var det Bloombergs Mark Gurman som hevdet at Apple skal lansere MacBook OLED-modeller med berøringsskjermer, og at det skal skje nettopp 2025:

Det er anerkjente Mark Gurman som avslører at Apple aktivt jobber med utviklingen av en MacBook Pro med berørings-funksjonalitet og lanseringen skal skje “allerede” i 2025. Dog, dette er noe selskapet drøfter internt – produktet kan som alltid bli utsatt eller kansellert.

ITavisen, 12. januar 2023

Annonse