ipad pro
Apple har gjort større forbedringer av multitaskingen til iPad Pro, men avanserte brukere synes ikke det er nok - er det større skjermer Apple må få på plass først? Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Hvor lenge må vi vente på større iPads?

iPad Pro får OLED-paneler først, og det skal skje neste år.

Kanskje er det for få som ønsker seg store nettbrett

Analytiker Jeff Pu fra “Haitong International Technology Research” backer opp tidligere rapportering fra Bloombergs Apple-journalist Mark Gurman om at Apple skal lansere nye iPad Pro-modeller neste år, men som Gurman skal det kun være snakk om 11″- og 13″-modeller.

Hva om Apple lanserer en iPad Ultra på 14″ eller 15″? Det kan skje, men samtidig ser det ikke ut til å være enorm interesse rundt store nettbrett som jo Samsung-selger, uten at vi har salgstall å peke på – de er bare snakket lite om, og når vi tester dem er det ikke den store interessen.

Etter iPad Pro får MacBook Pro OLED og til slutt selskapets billigste, MacBook Air.

Annonse


Helt på tampen av juli i år rapporterte vi følgende basert på Gurmans granskninger:

“I går avslørte Mark Gurman at Apple skal bruke LIPO-teknologi for å kutte rammene på iPhone 15 Pro. Som du kan se blir forsvinner rammene nesten helt. Nå melder Gurman at Apple skal gjøre nøyaktig det samme med fremtidige iPads, men utover det skal det ikke være snakk om store endringer. Selskapet skal introdusere en iPad med OLED-skjerm for første gang, men han tror ikke dette vil skje før neste år. Han håper også at Apple introduserer fingersensor under panelet i stedet for i på-knappen på de rimeligere modellene, men sikker er han ikke.

Det mest interessante er fremdeles rykte om større iPads (dette har vi hørt siden i fjor). Gurman skriver at Apple “bør øke iPad-skjermstørrelsen nærmere 15 tommer.” Om de kutter rammene en god del kan de øke til 15″ eller nærme 15″ uten at selve enheten blir noe særlig større. Gurman poengterer at Samsungs forsiktige oppgraderinger av S9-nettbrettene, foruten kjappere brikker og AMOLED også på den minste modellen, gir Apple en fordel i markedet. Vi kommer tilbake med tester av Samsungs nyeste.

Det er usikkert om Apple venter på OLED, altså at de kutter rammene og introduserer større modeller med den nye skjerm-teknologien. Da vil de jo ha desto mer å skryte av. iPad Pro-modellene har kun fått innmat-forbedringer de siste årene, så 2024 gir mening for større oppgraderinger.”

Annonse


Annonse


Annonse