ipad pro
Apple vil nærmest garantert stor-oppgradere iPad Pro med smalere rammer, OLED og større skjermer innen vinteren 2024. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


Apple skal gjøre med iPad som de gjør med iPhone 15 Pro

I går avslørte Mark Gurman at Apple skal bruke LIPO-teknologi for å kutte rammene på iPhone 15 Pro. Som du kan se blir forsvinner rammene nesten helt.

Nye iPads med OLED og smaler rammer åpner opp for større skjermer

Nå melder Gurman at Apple skal gjøre nøyaktig det samme med fremtidige iPads, men utover det skal det ikke være snakk om store endringer. Selskapet skal introdusere en iPad med OLED-skjerm for første gang, men han tror ikke dette vil skje før neste år. Han håper også at Apple introduserer fingersensor under panelet i stedet for i på-knappen på de rimeligere modellene, men sikker er han ikke.

Det mest interessante er fremdeles rykte om større iPads (dette har vi hørt siden i fjor). Gurman skriver at Apple “bør øke iPad-skjermstørrelsen nærmere 15 tommer.” Om de kutter rammene en god del kan de øke til 15″ eller nærme 15″ uten at selve enheten blir noe særlig større. Gurman poengterer at Samsungs forsiktige oppgraderinger av S9-nettbrettene, foruten kjappere brikker og AMOLED også på den minste modellen, gir Apple en fordel i markedet. Vi kommer tilbake med tester av Samsungs nyeste.

KOMMENTAR: Jeg er forvirret

Men når skal det skje?

Det er usikkert om Apple venter på OLED, altså at de kutter rammene og introduserer større modeller med den nye skjerm-teknologien. Da vil de jo ha desto mer å skryte av. iPad Pro-modellene har kun fått innmat-forbedringer de siste årene, så 2024 gir mening for større oppgraderinger.

Hva angår klokkene til selskapet kommer det ingen ny SE (disse oppgraderes annethvert år, og fordi de ble oppgradert i fjor, må vi vente til neste år), men samtlige modeller lansert i fjor får mye bedre ytelse takket være integrasjonen av S9 CPU-en (Watch Ultra har S8, så det er usikkert om den oppgraderes til S9, men det gir mening om så skjer grunnet prisen på 9990 kroner) – den første innmat-oppgraderingen siden S6 i 2020. Det ventes også en ny Watch Ultra, men det er beskjedent med informasjon om den. Per Gurman skal Apples designere ha droppet en mørere titan-farge da de ikke likte utseende, men han holder døra på gløtt for at en slik modell “teoretisk kan komme i 2023.”

Det forventes også at iPhone 15-serien får smalere rammer, om enn dog ikke like smale som 15 Pro-serien.

Annonse