ipadskallanseregigaipadpå16tommer
Apple skal visstnok lansere en giga-iPad høsten 2023.

Annonse


Nå skal Apple visstnok gjøre det store!

Nå rapporteres det endelig at Apple planlegger å lansere en mega-iPad neste år.

“Ifølge en person med kjennskap til planene”

Det er The Information som melder at det kommer en på hele 16 tommer – det er mer enn hva vi har spådd på rundt 14 eller 15 tommer. Dessverre skal brettet visstnok være tiltenkt profejosnelle, og da er de vel snakk om en Pro-modell.

Om så stemmer kan prisen bli fryktelig: iPad Pro 12,9″ M2 128GB koster 15 490 kroner, men brettet er for mange poengløst uten tastaturet, som koster 4790 kroner, omtrent det samme som en mellomklasse-mobil.

Det skal bli interessant om Apple finner en annen måte å håndtere deksler og tastatur-dekslene til et så stort brett.

Annonse


KOMMENTAR: Jeg er forvirret:

Vi ha hørt lignende rykter tidligere

Det er da også et spørsmål om når samtlige modeller får 120Hz, noe også iPhone mangler som eneste øvre mellomklasse mobil.

Uansett så er Apples plan for øyeblikket å lansere produktet sent neste år. Det har også tidligere blitt ryktet en 14,1″ modell.

Sommeren 2021 meldte Mark Gurman at Apples planer var en økning av skjermstørrelsen fra dagens 12,9″ maks:

“Gurman sier at enhver ny endring av iPads skjermstørrelse ligger minst et par år frem i tid og Apple er fremdeles i første, utforskende stadium. Apple sies også å utvikle et redesignet iPad-chassis med glassrygg for lansering i 2022 med eksisterende 11- og 12,9-tommers skjermer.

Gurman spekulerer i at større skjermer kan utviske skillet mellom Apples utvalg av nettbrett bærbare. Etterhvert som anvendeligheten av iPadOS øker, øker også etterspørselen etter skjermflate å gjøre jobben på. Idag er 16-tommers MacBook Pro Apples største mobile datamaskin.”

Vi kommer tilbake med en test av iPad 10 snart.

Annonse