iphone på natten
Våknet du til at iPhone krevde PIN-kode? Om du har en FaceID-iPhone er det trolig fordi du ble rammet av en iOS 17-feil Apple ikke har snakket om enda.

Annonse


Kan skru seg av på natta

Vi i redaksjonen har også oppdaget dette en gang: iPhonen hadde tatt omstart i løpet av natten.

Apple retter sannsynligvis feilen i iOS 17

Vi tenkte ikke noe mer på det, og regnet med at det var et tilfeldig krasj. Det var til vi oppdaget det er flere som rapporterer det samme: iPhonen skrudde seg tilfeldigvis av på natta denne uken. Flere rapporterer alarmen ikke gikk av, en annen at mobilen kom tilbake på lufta ett minutt før alarm-start.

Det er enkelt å undersøke om det har skjedd deg ved å undersøke batteri-innstillingene og se om det er opphold i rapporteringen. Om du må taste PIN-koden på morgenen i stedet for at FaceID fungerer med en gang, har nok mobilen tatt omstart, og kanskje ikke for å installere en oppdatering.

Det er ikke lett å se noe mønster i forhold til berørte modeller: både iPhone 15 Pro og iPhone 12 Pro nevnes. Derfor er dette trolig et iOS 17-problem. Forhåpentligvis har Apple allerede funnet ut av det og retter det i den endelige versjonen av iOS 17.1 som kommer med flere forbedringer.

Annonse