iphone 14 pro max
Apple kan klare å hente ut langt mer ytelse og batterilevetid i 2026 iPhone-modellene ved ikke bare å nytte 2 nm-brikkedesign, men også ved å implementere sin egen brikke for å ta seg av Bluetooth, WiFi og operatør-data. Bilde: Trond Bie/ITavisen

Annonse


2026 kan ta helt av for Apple

Ming-Chi Kuo har spennende avsløringer for hva Apple skal foreta seg med iPhone-brikker om tre år.

Enda bedre ytelse

Apples A16 Bionic kjent fra iPhone 14 Pro-serien er bygget med 4 nm-teknologi – A14 og 15 brukte begge 5 nm. Med iPhone 15 Pro sin A17 Pro-brikke har Apple tatt spranget til 3 nm, og i 2026 mener Kuo at selskapet vil ha klare 2 nm-brikker for enda bedre ytelse kombinert med ytterligere forbedret energi-effektivitet.

Med andre ord vil Apple følge en plan de har gjort en stund allerede med et par generasjoner på samme nm-teknikk. Mon tro om selskapet vil merke 2 nm-brikkene som “Max” i stedet for “Pro?”

Apple er først med 3 nm som konkurrentene ikke får før neste år, så nå er spørsmålet om de også rekker å entre markedet med 2 nm. Apples brikke-produsent TSMC styrker samtidig 2 nm-kunnskapene sammen med også Nvidia, som sammen med Apple trolig blir en av de første neste år.

Annonse


Intel-veikart lekket, skal bli mer effektiv enn M1 Max innen to år

2 nm og det komplette brikkesettet kan komme samtidig for ytterligere effektivitet

Samtidig meldte vi tidligere denne måneden at Apple har utfordringer med å designe sitt eget 5G-modem. Derfor har de sammen med Qualcomm kommet til enighet om å forlenge avtalen:

Meldingen kommer fra Qualcomm som leverer 5G-brikker til de aller fleste mobil-produsentene. Apple ønsker å gjøre alt selv, inkludert modem og Bluetooth-brikker, men Qualcomm melder at de og Apple har forlenget modem-avtalen som opprinnelig gikk ut på dato i år. Nå har de to kommet frem til å forlenge avtalen til 2026, noe som kan bety at Apple kanskje ikke er klare med egne 5G-modem før 2027.

ITavisen, 12. september 2023

Apples mål er dessuten å designe sin egen brikke der alt er innebygget: 5G, Bluetooth og WiFi.

Annonse