Annonse


Får det ikke til

Apple må ha funnet ut at det er vanskeligere å designe 5G-modem enn de opprinnelig hadde sett for seg, som da de undervurderte hvor vanskelig det var å lage en konkurrent til Google Maps. Apples eks-toppsjef Scott Forstall skal ha fått sparken grunnet fiaskoen.

Apples 5G-modem er trolig år unna

Meldingen kommer fra Qualcomm som leverer 5G-brikker til de aller fleste mobil-produsentene. Apple ønsker å gjøre alt selv, inkludert modem og Bluetooth-brikker, men Qualcomm melder at de og Apple har forlenget modem-avtalen som opprinnelig gikk ut på dato i år. Nå har de to kommet frem til å forlenge avtalen til 2026, noe som kan bety at Apple kanskje ikke er klare med egne 5G-modem før 2027.

Som kjent handlet Apple Intels modem-business sommeren 2019.

Qualcomm melder nemlig at avtalene innebærer leveranser av 5G-modem til iPhone i 2024, 2025 og 2026. Årsaken til at vi stresser “kan” er fordi Apple kan komme til å utføre en gradvis utrulling av sine egne 5G-brikker – kanskje dukker de opp i utvalgte iPhone-modeller før 2026/2027, evt. så er det mulig de har tanker om å prøve dem i iPads først.

Uansett: i 2026 forventer Qualcomm å kun levere 20 prosent av modem-brikkene Apple trenger for sine iPhones, et tall de trodde de skulle nå i år: “Apples eget 5G-modem lanseres visstnok i 2023 – vil det bety bedre batterilevetid?,” var tittelen på vår artikkel fra mars 2021.

Følg med oss hos fra klokken 19:00 for å få med deg alle iPhone- og Apple Watch-avsløringene. Det ventes nemlig iPhone 15 Pro likevel får 8GB RAM.

Annonse


Annonse


Annonse