Apple kjøper Intels modemavdeling
Apple punger ut for å sikre seg Intels modemekspertise.

Annonse


Apple kjøper Intels modemavdeling for 8,6 milliarder kroner

Etter at Intel tidligere i vår annonserte at de gir opp utviklingen av sitt 5G-modem, åpnet selskapet opp for å selge modemavdelingen.

Det ble deretter spekulert i muligheten for et eventuelt oppkjøp av Apple. Senest for to dager siden kunne vi skrive at Apple var i samtaler med Intel om et slikt oppkjøp.

2 200 Intel-ansatte går over til Apple

Nå er oppkjøpet bekreftet. Apple skal overta «majoriteten» av modemavdelingen. Prisen? 1 milliard dollar, rundt 8,6 milliarder kroner.

Det bekrefter Apple i en pressemelding i dag.

Annonse
«Denne avtalen gjør det mulig for oss å fokusere på å utvikle teknologi for 5G-nettverket samtidig som vi beholder viktig intellektuell eiendom og modem-teknologien som teamet vårt har utviklet. Vi har lenge respektert Apple og vi er sikre på at de tilbyr det rette miljøet for dette talentfulle teamet og disse viktige eiendelene når vi nå går videre. Vi ser frem til å legge energien vår i 5G der behovene for vår globale kundebase, inkludert nettverksoperatører, produsenter av telecom-utstyr og tilbydere av skytjenester, møtes», uttaler Intel-sjef Bob Swan i pressemeldingen.

Les også: Intel avslører hvorfor de ga opp 5G

Som en konsekvens av oppkjøpet vil ca 2 200 Intel-ansatte bli en del av Apple. Oppkjøpet ventes å bli fullført innen utgangen av 2019.

Til tross for oppkjøpet kommer ikke Intel til å trekke seg helt ut av modem-forretningene. Selskapet vil fortsatt utvikle modemer for PC-er, selvkjørende biler og Internet of Things (IoT)-enheter. Arbeidet med å utvikle modemer for smarttelefoner blir derimot overlatt til Apple.

«Vi har jobbet med Intel i mange år og vet at dette teamet deler Apples lidenskap for å designe teknologi som leverer verdens beste opplevelser for våre kunder. Apple er glade for at så mange utmerkede ingeniører blir med i vår voksende gruppe som jobber med mobilnett-teknologi. Vi vet at de vil blomstre i Apples kreative og dynamiske miljø», sier Apples visepresident for maskinvare, Johny Srouji.

Kan fremskynde egenutviklet 5G-modem

Det er ingen hemmelighet at Apple også er i ferd med å utvikle et 5G-modem. Tidligere har det vært antatt at selskapet kan ha dette utstyret klart innen tre år.

Kanskje kan oppkjøpet av Intels modemavdeling fremskynde denne prosessen. Intel var tross alt langt på vei i utviklingen av 5G-modem. Selskapet hadde bare ikke kommet langt nok i løypa for Apples del.

Enklere å kvitte seg med Qualcomm

Med en styrket modemavdeling har Apple store muligheter til å slippe å være avhengig av Qualcomm.

Den første iPhone-enheten med 5G kommer etter alle solemerker til å leveres med 5G-modem utviklet av Qualcomm. Nå spørs det hvor mange generasjoner fler som gjør det.

Kilde:
9to5Mac / Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse