Intel 5G
iPhone kommer ikke til å benytte seg av Intels 5G-brikke.

Annonse


Intel avslører hvorfor de ga opp 5G

Apples plan om å lansere en 5G-iPhone neste år så lenge ut til å kunne gå i vasken.

Kom til enighet

Opprinnelig var det Intel som skulle levere 5G-brikker til disse telefonene, men utviklingen gikk tregt. Apple skal ifølge kilder vært svært misfornøyd med Intels manglende fremgang.

Men så skjedde det en overraskende vending – Apple og Qualcomm kom plutselig til enighet, noe som førte til at neste års iPhone blir levert med 5G-brikker fra Qualcomm.

– Apple prøvde å presse Qualcomm i mange år – dokumenter avslører Apple visste de var best

Annonse


Helt avhengig av Apple

Få timer etter at nyheten sprakk ble det kjent at Intel dropper sin 5G-brikke. Det ble naturligvis spekulert i årsaken til dette. Var det enigheten mellom Apple og Qualcomm som førte til at Intel trakk seg ut? Eller ble Apple tvunget til å gå for Qualcomm fordi Intel trakk seg ut?

Intel-sjef Bob Swan har snakket med Wall Street Journal, noe som nå gir oss et nytt innblikk i den overraskende vendingen.

– I lys av Apple og Qualcomm-annonseringen vurderte vi mulighetene for å tjene penger på å levere teknologien til smarttelefoner, og kom fram til at vi ikke så en mulig vei, sier Swan til avisa.

Med andre ord: Intel var helt avhengig av Apple for å tjene penger på sine 5G-brikke. Når den avtalen ble skrotet, hadde ikke Intel så mange andre valg enn å trekke seg ut.

Selv om de har gitt opp modemet, kommer Intel trolig til å fortsette med utviklingen av 5G til IoT-enheter.

 

Kilde:
CNET

Annonse


Annonse


Annonse