intel-modem-5g-iphone-apple
Man mistenker at Apple og Intel er farlig nær en avtale om modem-oppkjøp.

Annonse


Apple i samtaler med Intel om å kjøpe modemavdelingen

Apple er ifølge The Wall Street Journal i seriøse samtaler med Intel om å kjøpe opp den delen av forretningen deres som driver utvikling av modembrikker til bruk i smarttelefoner. De siterer kilder som sitter tett på Apple.

Masse fram og tilbake

Om samtalene bunner ut i noe håndfast så bør man ikke se bort i fra at en avtale havner i boks så tidlig som neste uke. Det kan dreie seg om en avtale for å ta over alle patentene og de ansatte i avdelingen for rundt ti milliarder kroner eller mer, men det gjenstår å se før man spekulerer i pris på denne måten.

De to selskapene skal ha vært i diskusjoner om det potensielle oppkjøpet i ganske lang tid, til det som løst kan dateres til ett år tilbake. Det har vært mye frem og tilbake uten at en avtale var på plass, og det hele så mørkt ut da Apple og Qualcomm la til side sine rettslige tvister. Likevel tok samtalene seg opp igjen kort tid etter før Intel rakk å få nye kjøpere.

Kjøpe 5G-brikker fra Intel

The Wall Street Journal bemerker seg at Apple kan bli langt mindre avhengig av Qualcomm dersom de går til anskaffelse av modemforretningen til Intel og på den måten kan utvikle egne modembrikker.

Annonse
Kort tid etter at Apple og Qualcomm rundt apriltider meldte sitt nye samarbeid så annonserte Intel at de ikke lenger var med i 5G-kampen for smarttelefoner. Planen var i utgangspunktet at Apple skulle kjøpe 5G-kapable modembrikker fra Intel, men forholdet mellom de to selskapene surnet da sistnevnte antakeligvis slet med å opprettholde tidsfrister for designutvikling og lignende.

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse