Nå kan Apple puste lettet ut – iPhone 2020 får Qualcomm 5G-modem.

Apple: - Vi er blitt enige med Qualcomm
Qualcomm vil levere modem i nye iPhone-modeller.

Ifølge kilder CNBC har snakket med skal Apple og Qualcomm ha kommet til enighet i patentsaken. Apple mente Qualcomm tok urettmessig høye lisensavgifter for sine modem.

Oppdatert, 23:53:

En fersk rapport avslører at årets modeller ikke utstyres med Qualcomms modem (det er for sent), men at 2020-modellene får Qualcomm 5G-modem.

Annonse

Kilde:
Nikkei

Oppdatert,

Det er offisielt fra Apple.

Tvisten er løst – seks år lang lisensavtale spikret

Qualcomm er opp 10 prosent etter nyheten som kommer veldig overraskende fordi juryen ble ferdigstilt i går, og: Apples argumenter i saken ble hørt for kun noen timer siden.

Det er avslørt at Apple betalte Qualcomm 16,1 milliarder dollar for modem-brikkene mellom 2010 og 2016, og i tillegg 7,23 milliarder dollar i lisenskostnader.

Det er svært viktig for Apple og komme til enighet med Qualcomm, da de trenger 5G-modem fra selskapet. Intel har ikke kommet like langt i utviklingen, og har fått kritikk for dårligere ytelse i sine enn hva Qualcomms yter.

Dette melder Apple

Fra kveldens pressemelding:

“Qualcomm og Apple annonserte i dag en avtale om å stoppe alle rettssaker mellom de to selskapene, over hele verden. Oppgjøret inkluderer en betaling fra Apple til Qualcomm. Selskapene har også nådd en seksårig lisensavtale, som gjelder fra 1. april 2019, inkludert en toårig mulighet til å utvide, og en flerårig brikkesettforsyningsavtale”.

 

Kilder:
Apple
CNBC

Annonse
Annonse