Intel gir opp iPhone modem

Intel gir opp iPhone modem
Intel fikk aldri helt til 5G på mobiler, og etter at det ble kjent at Qualcomm skal levere 5G-modem til Apple fra neste år, valgte Intel å avbryte prosjektet.

I går kveld kom Apple og Qualcomm til enighet. Det var dårlig nytt for Intel.

Gir opp mobil-modem

For nå melder selskapet at de gir opp 5G-modem i mobiler, og med andre ord gir opp hele dette mobil-segmentet fremover.

Intels modem var ikke like kjappe som Qualcomms, og selskapet skal ha hatt problemer med å utvikle egne 5G-modem kjapt nok, så da de fikk vite om enigheten mellom Apple og Qualcomm, valgte de i derfor å droppe mobiler.

Annonse

Men, de dropper ikke modem helt, for de skal utvikle 4- og 5G-modem til PC-er, IoT-enheter samt andre “data-fokuserte enheter.”

Dette sier Intel

“Vi er veldig glade for muligheten som ligger 5G og utbredelsen av skyen på nettet, men i smarttelefonmodembransjen er det tydelig at det ikke er noen klar vei til lønnsomhet og positiv avkastning. 5G fortsetter å være en strategisk prioritet på tvers av Intel, og teamet vårt har utviklet en verdifull portefølje av trådløse produkter og immateriell eiendom. Vi vurderer våre muligheter for å realisere verdien vi har skapt, inkludert mulighetene i et stort utvalg av datasentriske plattformer og enheter i en verden full av 5G-enheter”, forklarer Intels administrerende direktør Bob Swan.

 

Kilde:
Intel

Annonse
Annonse