iphone5g2023
Apples eget 5G-modem kommer visstnok i 2023 - vil det hjelpe mye på batteriet?

Annonse


Apples eget 5G-modem lanseres visstnok i 2023 – vil det bety bedre batterilevetid?

I 2019 handlet Apple Intels modem-teknologi, i 2023 får vi trolig se fruktene at det.

Apple startet utviklingen av sitt eget iPhone 5G-modem i 2020

Problemet med dagens 5G-nett er at farten ikke er stabilt høy, men ikke minst også at modemene sender mer data kjappere, og på den måten tapper batteriet kjappere. Test det selv ved å tvinge LTE på etter lengre tids 5G-surfing.

Det er Barclay-analytikerne Blayne Curtis og Thomas O’Malley som mener at de har nok kunnskap om hva som skjer på markedet og hvor lang tid det tar å lage sitt egne spesialdesignede brikkesett, som mener at 2023 er året utstyres med dem.

Det er også mulig at Apple ser nye teknologiske muligheter nå, men vet at de ikke klarer å bringe dem til markedet før 2023, det er uansett en knippe andre faktorer her, inkludert telekom-operatørene og teknologien i basestasjonene.

Annonse


Apple forsker blant annet på 5G og strømsparing i sin nye storsatsing i Tyskland.

Det vil komme en rekke forbedringer i 5G-teknologien før 2023.

Det blir nok Qualcomm-modem i to iPhone-lanseringer til

Det er tidligere rapportert at Apple har avtale om Qualcomm for neste års iPhone i form av Snapdragon X65, så en lansering i 2023 gir mening også av den grunn.

Du husker kanskje at sist gang det var snakk om Apple og Qualcomm var det mye krangling frem og tilbake, som vi meldte i april 2019:

I tillegg til Apples engangssum for lisensavtalen som varer i seks år, etter den tid regner vi med Apple har utviklet sitt eget iPhone-modem, må de også betale en lisens-avgift til Qualcomm som lyder på 8 til 9 dollar per solgte iPhone – rundt 70 kroner.

ITavisen

Annonse


Annonse


Annonse