Scott Forstall skal jobbe i Apple til neste år, men da er det slutt. Designsjef Jony Ive tar nå over for designet av iOS. Det blir spennende å se hva Ive gjør med iOS.

Annonse


Derfor fikk han sparken

Ifølge kilder innad i Apple skal en av grunnene være til at iOS-sjef Scott Forstall fikk sparken var at han nektet å unnskylde for Maps-fiaskoen tidligere i år.

Derfor måtte han gå

Det var Tim Cook som måtte skrive og signere unnskyldningen. Dette skal rett og slett Forstall nektet å gjøre.

Dette fikk trolig begeret til å renne over for Cook, som har hatt problemer med Forstall tidligere. Det vil si; ikke bare toppsjefen, men også flere på toppnivå i selskapet.

Ryktene skal ha det til at designsjef, nå også for iOS, Jony Ive, nektet å sitte i samme møter som Forstall om ikke Tim Cook var tilstede som mellommann/diplomat.

Annonse
Apples nye organiasjonskart.

Var Jobs’ mann

Også andre folk i Apples toppledelse skal ha hatt problemer med Forstalls personlighet som beskrives som udiplomatisk, for å si det pent. Han skal også ha et rykte på seg innad i selskapet for å nekte å ta på seg skylda når han gjør feil. Ikke en god egenskap som sjef.

Forstall skal også ha nektet for at Maps-skandalen var noen skandale i det hele tatt, og at det hele var blåst ut av proporsjoner.

Det skal også være en kjent sak at den tidligere iOS-sjefen var en Jobs’ menn. Nå som Jobs er død har han mistet beskyttelsen fra den tidligere gründeren og toppsjefen.

Kilder:
The Verge
CNNMoney

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse