intel-m1
Intels veikart er lekket og tyder på at selskapet regner med å slå Apples M1 Pro og Max innen to år.

Annonse


Intel-veikart lekket, skal bli mer effektiv enn M1 Max innen to år

En lekkasje tyder på at Intel har lagt frem planene deres internt, der det går frem at de sikter inn mot å utvikle en ny rekke med prosessorer sent i 2023 eller tidlig 2024 som skal yte bedre enn M1 Pro og M1 Max. Begge de sistnevnte modellene ble først introdusert i MacBook Pro-modellene Apple lanserte sent i fjor.

Skal bruke 3nm-prosess

Det er AdoredTV som har fått kloa i det lekkede veikartet, der en fremtidig rekke med prosessorer fra Intel omtales ved navnet Arrow Lake. Det går direkte frem av informasjonsskrivet at disse prosessorene skal konkurrere mot Apples 14-tommers MacBook Pro-modeller, i tillegg til at fokuset skal være på å “maksimere ytelse”. En annen viktig detalj er at Intel skal bruke TSMC sin 3nm-prosess.

Veikartet skal havnet i AdoredTV sine hender for nesten ni måneder siden, slik at Intels planer kan ha blitt endret i mellomtiden.

Konkurransen har tiltatt

Benchmark-tester viser at Intel allerede har passert Apples M1 Max-brikke i ren ytelse dersom man ikke tar hensyn til det store gapet i strømforbruk. Mens Intels i9-prosessor i Alder Lake-serien oppnår seks timer i en test av batteritiden med avspilling av video, forteller Apple i markedsføringen sin at nye MacBook Pro 16-tommer gir opp til 21 timers batteritid med videoavspilling.

Så langt har fire bærbare maskiner fra Apple fått spesialtilpassede prosessorer i form av M1, i tillegg til to stasjonære varianter. For noen dager tilbake meldte vi at Apple er i ferd med å lansere en rekke nye maskiner med ytterlig oppgraderte prosessorer i år, med de første allerede i mars.

Annonse