iphone 15 pro
Les gårsdagens oppsummering om alle nyhetene og denne artikkelen for å få med deg alt om Apples nye iPhones.

Annonse


OPPDATERT: Dette koster 12 TB iCloud+ i Norge

Apple har ikke bare hevet prisene på de nye iPhone-modellene, men også utstyrt iPhone 15 Pro og Pro Max med 8 GB RAM, 2 GB mer enn iPhone 15 og de forgående Pro-modellene.

Først publisert 13. september.

Oppdatert, 18. september, 19:43:

Apple har gjort iCloud 6TB og 12TB tilgjengelig for henholdsvis 399 kroner og 799 kroner i måneden samtidig med iOS 17-lanseringen.

Annonse


6 TB og 12 TB iCloud-lagring lanseres mandag

Det var vel nær sagt ingen lekkasjer som ikke stemte i går, og Apple brukte mye tid på et par klokker som ikke fikk de store forbedringene. Deretter var det rett over til iPhone 15 som fikk det vi regnet med: USB C, “Dynamic Island” og 48 MP kamera-sensor. Les om alt Apple lanserte i går, og la oss gå igjennom det vi ikke dekket i går kveld.

Batterilevetiden for samtlige av de nye modellene er uendret fra i 14-serien – dette er lade-tidene:

Apple: “Lad opptil 50 % på rundt 30 minutter med 20-watts USB‑C-lader. Eller velg en MagSafe-lader for rask og effektiv trådløs lading. (Begge selges separat.)” iPhone 15 kan dessuten lade Apple Watch og AirPods.
Apple: “Lad opptil 50 prosent på rundt 30 minutter med 20-watts USB‑C-lader (selges separat).”

For det er faktisk også lansert to nye iCloud-produkter i form av 6 TB- og 12 TB-abonnementer. Hva som er den norske prisen vet vi ikke da de ikke har oppdatert “iCloud+-abonnementer og priser”-siden sin – så overraskende er det kanskje ikke da disse to ikke kan handles før 18. september (det er samme dag iOS 17 lanseres – testere kan oppgradere nå.) I USA er prisene henholdsvis 29,99 dollar og 59,99 dollar.

I Norge er prisene for de eksisterende lagrings-abonnementene følgende:

  • 50 GB: 12 kroner
  • 200 GB: 39 kroner
  • 2 TB: 129 kroner

iPhone 15 Pro Max og bedre optisk zoom

iPhone 15 Pro Max, og dette ble lekket som alt det andre, bedre optisk zoom med 5 x. Dette er en stor oppgradering fra iPhone 14 Pro Max sine 3 x. For å levere god nok kvalitet er kameraet utstyrt med 120 mm brennvidde, en økning fra 77 mm. Sensoren til kameraet er økt med 25 prosent sammenlignet med fjorårets toppmodell, mens blenderåpningen er værende på f/2.8. Ifølge Apple er dette den største på noen smartmobil i segmentet.

Zoom og kvaliteten skapes med “tetraprism” som gjør at lyset reflekteres fire ganger gjennom glasset – på den måten “reiser” lyset lenger uten at man trenger et fysisk større design. Et bedre og mer avansert bilde-stabiliseringssystem er også på plass, noe som er viktig når man zoomer inn mye.

“Smart HDR” er også forbedret som vi nevnte i går, ditto for portrett-modus som nå skjer automatisk når mobilen mener det er det man prøver å knipse. Man trenger derfor ikke manuelt velge “portrett”-modus.

Den store video-nyheten som vi ikke trodde ville være mulig før neste år med eventuelt “iPhone Ultra,” er at iPhone 15 Pro og Pro Max senere i år vil kunne ta opp 3D-video som kan tittes på med “Vision Pro”. Apples hodesett har ikke fått lanseringsdato i USA, men lanseres trolig en gang før mai 2024 i USA, men kanskje ikke før i 2025 i Norge.

“Handlingsknappen” er navnet på den nye knappen som tar over for dempe-svitsjen.
iPhone 15 med “Dynamic Island.” De nye modellene har også 2 x telefoto.

Annonse