Annonse


Windows i skyen kommer 2. august, dette er Windows 365

Windows 10 og Windows 11 skal nå strømmes, og i første rekke er det bedrifter som vil dra nytte av dette.

Windows 365 lanseres 2. august, og kun til bedrifter

Windows 365 er strømming av OS-ene i nettleseren. Tynnklienter er ikke noe nytt, men den nye satsingen der man betaler per enhet (ryktes det, Microsoft har ikke detaljert prisene enda), og ikke for hvor mye man bruker Windows i skyen, i kombinasjon med “instant boot”, håper å gjøre tjenesten er attraktiv nå som folk kombinerer kontor og hjemmekontor.

“Du kan fortsette der du slapp, fordi Cloud PC-en lagres som den var, uansett hvilken enhet du bruker”, forklarer Microsofts Wangui McKelvey. Det er nemlig støtte for Mac, iPad, Linux og Android.

Fra Windows 365-starts-skjermen har man tilgang til de mest brukte ressursene, og en oversikt over maskinvaren.
Man velger selv hvor mye kraft man vil ha.

Fra enkjerne 2GB-maskin til 32GB RAM og 8 CPU-er

Man kan velge mellom Business eller Enterprise-pakker, og skalere helt ned til 1 x CPU, 2GB RAM og 64GB lagringsplass, eller helt opp til 8 x CPU-er, 32GB RAM og 512GB lagringsplass.

Microsoft poengterer at de allerede kan sky-løsninger, altså den tekniske biten, og at de derfor virkelig ønsker en god brukeropplevelse med Windows 365.

Tjenesten lanseres som kjent 2. august, og kun til bedrifter. Vi får vite mer om prissettingen neste måned.

Verden er tilbake på jobb, men visse ting går aldri tilbake til slik det var før covid. Det vet Microsoft som ønsker at du skal glemme hvilken enhet du bruker.
Microsoft mener at deres måte å gjøre det på sparer admins masse tid: det tar kun minutter å starte opp en ny Windows 365-maskin.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse