Nintendo Switch Pro
Ryktene om neste Nintendo begynne å hope seg opp.

Annonse


Nintendo Switch Pro: Hva vi vet – og hva vi tror vi vet

Ryktene om en ny Nintendo Switch er mange. På folkemunne blir den referert til som Nintendo Switch Pro. Her er det vi vet om maskinvareoppdateringer, potensielle utgivelsesdatoer og priser.

Spesifikasjoner

Det ryktes at Switch Pro vil støtte 4K i dokkingstasjonen. Utover det er det ikke sikkert vi får oppleve de største endringene av hybridkonsollen om vi ser bort fra mere kraft og kanskje en noe større skjerm.

Med blikk på Nintendos maskinvareoppdaterings-historikk – den nye Nintendo 3DS er siste eksempel – vil systemets arkitektur forbli uendret slik at kompatibilitet mellom nye og gamle modeller i stor grad opprettholdes.

Også Switch Pro vil trolig hente kraft fra en Nvidia Tegra-brikke, sannsynligvis en nyere utgave av brikken for å kunne kjøre DLSS AI-teknologi for å klare 4K uten å ofre grafisk kvalitet. I tillegg er det forventet mer RAM og at innrammingen av skjermen er slankere for å oppnå større bilde uten å blåse opp størrelsen på helheten. Systemet vil også bruke Samsung OLED-skjermer, noe som gir kraftig forbedret kontrast og farvedybde.

Annonse
Nintendo Switch Pro-pris

Ifølge rykende ferske rykter vil Switch Pro bli priset rundt 100 dollar høyere enn basismodellen. I Europa skal den visstnok gå for 399 euro. Ifølge Prisjakt selges basismodellen for 3690 kroner, så vi kan i tilfelle forvente et påslag på opp til en tusenlapp.

Utgivelsesdato

Nintendo har hverken kunngjort eller bekreftet at en Switch Pro-konsoll er på trappene, men med ryktene hoper seg opp og de er i det minste verd å vurdere.Vi er ikke bombesikker på at det stemmer denne gangen heller, men de siste datoene som nevnes er en gang mellom 12. juni og 15. juni. Men med den globale maskinvare- og chiptørken kan lanseringen la vente på seg til senere utpå året. En “lekkasje” hevder at Nintendo Switch Pro kommer i september.

Nintendo Switch Pro-spill

For å dra nytte av oppdatert maskinvare vil eksisterende Switch-spill sannsynligvis måtte oppdateres, spesielt for å kunne gjøre bruk av DLSS. Men de fleste spill vil antagelig trekke veksler på bedre maskinvare – også uten oppdateringer.

Nye spill skrevet for Switch Pro vil sannsynligvis også være bakoverkompatibel som Nintendo prisverdig har historie for ved tidligere konsollrevisjoner. Til Nintendo 3DS kom imidlertid et par eksklusive utgivelser som ikke trivdes med basismodellens maskinvare. Om Nintendo kommer med noen eksklusive Switch Pro-spill er derfor ikke utelukket.

DLSS

Deep Learning Super Sampling – er en teknologi for oppskalering av videobilder i sanntid utviklet av Nvidia for bruk i deres grafikkort. DLSS bruker dyplæring for å forbedre gjengivelsen på høyoppløste dataskjermer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse