macoslade
Selv om du får denne meldingen i macOS Catalina, betyr det ikke nødvendigvis at maskinen har et problem med laderen.

Annonse


Det er ikke laderen, det er Apple

dette er grunnen til at jeg mange ganger har trodd det har vært noe feil med laderen.

Det er ikke deg, det er Apple

Årsaken er at macOS har et innebygget system for å optimalisere batteri-ytelsen over tid, noe som også medfører at den vil ta pause for å kalibrere batteriet, og derfor indikere at maskinen ikke lader.

Vi var klar over at strøm-funksjonen var på plass, vi har jo skrevet om det før, men vi koblet det ikke mot denne funksjonen. Har du opplevd å skifte lader fordi du trodde det var noe galt med den? Meldingen er jo den samme uansett.

Det er jo smart nok det, problemet er bare at det ikke forklares at maskinen optimaliseres i forhold til ladingen – i stedet vil brukeren tro at strømkilden ikke er kraftig nok, eller kanskje at det er brudd i ladekabelen.

Annonse
Batterihelseinformasjonen i macOS Big Sur. BIlde: ITavisen

Veldig forvirrende fra macOS

Uansett så er dette en funksjon som er å finne i macOS 10.15.5, lansert i juni. Apple valgte å først laste opp hjelpeartikkelen som bekrefter hvorfor det skjer, 31. juli.

Apple skriver at:

“Når batterihelse er slått på, kan du noen ganger oppleve å se “Lader ikke” i batteristatusmenyen på Mac-en, og batteriets maksimale ladenivå kan senkes midlertidig. Dette er normalt, og det er slik batterihelsehåndtering optimaliserer ladingen. Mac-en fortsetter å lade til 100 prosent avhengig av bruken.”

Samtidig melder Apple at nøyaktig samme melding kan oppstå om man ikke gir maskinen nok strøm, og det er som nevnt noe forvirrende.

Vi har ikke lagt merke til et annet symbol når maskinen kan lade korrekt, men velger å optimalisere, i macOS Big Sur, men det bør på plass snarest.

Kilde:
Apple

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse