telenorhjemmekontor
Telenors ansatte fikk meldingen om at de kan jobbe hjemme om de ønsker, i går kveld.

Annonse


Telenor sier at alle kan jobbe hjemme

Telenors konsernsjef, Sigve Brekke, legger nå alt til rette for at de som ønsker, ikke lenger behøver møte opp på kontoret.

Telenor har 20 000 ansatte – hvor mange av dem møter opp?

Nyheten sprakk nær sagt samtidig som min kommentar om hjemmekontor ble publisert og at ikke alt er perfekt med løsningen, men heldigvis det er ikke slik at medarbeiderne tvinges – de vil kunne velge om de vil møte opp eller jobbe hjemme.

I fremtiden dog, ser vi det som naturlig at de fleste kontorplassene forsvinner hos de aller fleste bedrifter – det er jo penger å spare på det.

Et annet spørsmål er selvsagt om noen gidder å møte opp, selv om de ønsker det, om nær sagt alle velger å være hjemme. Det kan bli sosialt utfordrende for mange som vil føle seg isolert.

Nå som Telenor tar dette store steget ser vi på det som naturlig at veldig mange andre, om ikke alle som kan, velger å gjøre det samme.

Annonse


Høstet erfaringer fra covid

Avgjørelsen har Brekke tatt etter svært positive erfaringer under covid da ansatte ble bedt om å holde seg hjemme som så mange andre medarbeidere i andre bedrifter har måttet gjøre.

Og tall har han, for omlag 90 prosent av arbeidsstaben har allerede jobbet hjemmefra i to måneder, inkludert de åtte andre landene selskapet opererer i. Det har også gått over alt forvetning, ifølge konsernlederen.

Det er også mulig (“kanskje” er det ordet som brukes) at de ordner det slik at man er to dager hjemme, og tre dager på kontoret, men om det blir påbudt eller ikke, vet vi ikke.

Det interessante fremover er å se om denne trenden vedvarer, eller om vi om ti år vil se et comeback og at det å være på kontoret er det nye hippe.

Uansett hva som skjer er balanse og sosial samvær viktig.

Kilde:
NRK

Annonse


Annonse


Annonse