applefacetime
Massesøksmålet i California ble vunnet av iPhone-eierne. Apple vant en lignende sak i Florida.

Annonse


Apple må betale iPhone-eiere 187 millioner kroner i erstatning

Det var i februar 2017 vi først skrev om saken. Nå har partene endelig kommet til enighet i massesøksmålet der de aller fleste får 31 kroner hver, mens de to som opprettet søksmålet hver tildeles 77 700 kroner.

Dette er ikke saken fra forrige måned der en iOS-programvarefeil medførte at FaceTime stoppet opp.

Tre år gammelt søksmål endelig avklart

Dette er saken som forklart den gang:

“Opprinnelig brukte Apple to forskjellige tilkoblingsmetoder i FaceTime: en direkte mellom to iPhoner og en annen som brukte servere fra selskapet Akamai. Det var førstnevnte som var gjenstand i VirnetX-søksmålet fra 2012 og Apple byttet sakte, men sikkert til Akamais servere for å håndtere kommunikasjonen.

Annonse
For dette betalte Apple flere hundre millioner kroner, noe sjefene ikke var særlig begeistret over. Løsningen var at selskapet selv utviklet en ny teknologi slik at de ikke lenger var avhengige av Akamai. Den debuterte i iOS 7.

Og det er her det nye gruppesøksmålet kommer inn: følge saksøkerne ødela Apple FaceTime i iOS 6 med vilje for å få brukerne til å oppgradere til iOS 7. De hevder at Apple ønsket å spare penger på iOS 6-brukerne som ikke oppgraderte til en nyere versjon ved at de ikke fikk bruke FaceTime.”

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse