Apple brukte patenter fra VirnetX i FaceTime uten å betale for det, slår en føderal dommer i Texas fast.

Annonse


Apple tapte FaceTime-sak

Apple har for vane å forfølge alle som bruker deres patenter.

Tapte mot spnajoler
Men det forekommer også at andre selskaper går til sak mot dem, fordi de mener at Apple urettmessige har brukt deres patenter.

Sist skjedde det med det spanske selskapet Nuevas Tecnologias y Energias Catala. De mente at iPad ligner deres nettbrett «Tekpad» – og vant.

Forlik med Nokia
Mer spektakulær er kanskje saken Nokia reiste mot dem, der de forlangte at salget av samtlige Apple-produkter skulle stoppes.

Annonse
Resultatet ble et forlik der Apple måtte ut med en ukjent, fast prosentandel av inntektene sine til Nokia.

Og så mot VirnetX
Nå har Apple tapt igjen.

Denne gangen gjelder det selskapet VirnetX, som blant annet leverer sikkerhetsøsninger til USAs etterretnings- og forsvarsindustri.

VirnetX mente Apple hadde brukt fire av deres patenter i videochattetjenesten FaceTime, som er installert både på Mac-maskiner, iPhone og iPad.

Må ut med 2 milliarder
Ifølge finansnyhetstjenesten Bloomberg er Apple nå dømt til å betale VirnetX 368,2 millioner dollar – i overkant av 2 milliarder norske kroner.

Dommen falt ved i en føderal domstol i Texas.

«Bare en liten del»
Apple hevdet på sin side at om de hadde kommet i skade for å bruke VirnetX sine patenter, så var det bare «som en liten del av veldig store, komplekse produkter», som Apples advokat Danny Williams uttrykte det.

VirnetX har tidligere vunnet et søksmål mot Microsoft .

Selskapet har også saker gående både mot Siemens, Cisco og Avaya. Ingen av dem er ennå avgjort, men med selskapets rettshistorikk vil det ikke overraske noen om de vinner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse