mercedes-benz-daimler-eqc
Mercedes-Benz har måttet belage seg på tregere batteriproduksjon etter at Tesla kjøpte opp et tysk automatiseringsselskap.

Annonse


Mercedes-Benz satt ut av Teslas batterioppkjøp: – Ja, klart det påvirker produksjonen vår

En høytstående i Mercedes-Benz innrømmer at Tesla sitt oppkjøp av automatiseringsselskapet Grohmann Engineering har medført problemer for produksjonen av batteripakkene deres til bruk i EQC.

Vi skrev i forrige uke om det dårlige produksjonstempoet til den tyske giganten som likevel ikke utgjør et stort problem ettersom salget ikke er mye å skryte av.

Tesla fjernet alle kundene til Grohmann Engineering

Uansett – en må tilbake til 2017 for Tesla sitt oppkjøp av det mellomstore ingeniørselskapet som på det tidspunktet jobbet med en haug bilprodusenter for å produsere verktøy som i større grad skulle automatisere batteriproduksjon til bruk i elektriske biler.

Kort tid etter oppkjøpet innså Tesla at den beste måten å bruke Grohmann Engineering på var å prioritere Model 3 med alle ressurser, noe som altså viste seg å være et smart trekk. En konsekvens av dette var altså at de tidligere samarbeidspartnerne til selskapet måtte droppes, også Mercedes-Benz.

Annonse


Til å begynne med så benektet den tyske bilgiganten at oppkjøpet hadde noen særlig påvirkning på deres produksjon, men nå er altså tonen en annen. Michael Brecht i Daimler forteller til Manager Magazin at en av grunnene til at de sliter med å produsere nok batterier er nettopp Tesla sin beslutning om å kjøpe opp automatiseringsselskapet.

Kilde:
Electrek

Annonse