Windows 10 oppdatering
Microsoft har hatt en trøblete oppdateringshøst.

Annonse


Nok en Windows 10-oppdatering løser et problem, men skaper et annet

Fjorårets oktober-oppdatering av Windows 10 førte med seg en rekke alvorlige problemer for enkelte brukere. Noen opplevde for eksempel at hele dokument-mappa forsvant.

Mange hadde derfor håpet at Windows 10 1903 (mai-oppdateringen) skulle by på færre problemer. Men selv om 1903 har hatt mindre feil enn fjorårets høstoppdatering, har den langt i fra vært feilfri.

Sikkerhetsoppdatering fører til skriverproblemer

Det har oppstått problemer med nettverkskortet, søkefunksjonen og ført til dårligere ytelse. Det meste skal være rettet nå, men takket være en ny sikkerhetsoppdatering har en rekke Windows 10-brukere fått et nytt problem.

KB4517211 ble lansert 26. september og rettet lydproblemer i Windows 10. Men flere brukere ble samtidig rammet av et problem med skrivere.

Annonse


På Microsofts forum har det strømmet inn med rapporter fra folk som ikke får skriverne sine til å fungere etter oppdateringen.

«Etter installeringen av KB4517211 begynte skriverspoleren å krasje. Å avinstallere oppdateringen og gjøre en omstart løste problemet. Reinstallerte (oppdateringen, journ. anm) for å teste på nytt og da fortsatte skriverspoleren å krasje. I tillegg ville ikke Start-knappen virke og den rapporterte om en kritisk feil. Å avinstallere oppdateringen fikset problemet igjen. Dette er på Windows 10 1903 RTM», skriver en bruker på forumet.

HP verst rammet

De fleste som opplever dette problemet ser ut til å bruke en HP-skriver, men også skrivere fra andre produsenter skal være rammet.

Så da er det bare å vente på at den neste oppdateringen fikser problemet (og eventuelt at et nytt problem oppstår).

Har du merket noe til skriverproblemene?

Kilde:
Windows Latest

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse