Nå kan alle oppdatere Windows 10.
Microsoft oppdaterer Windows 10.

Annonse


Microsoft: – Ikke oppdater Windows!

Gjennom de siste dagene har ITavisen rapportert om flere brukere som opplever å miste personlige filer etter oppdateringen til nyeste Windows-versjon. Nå har utrullingen av oktober-oppdateringen til Windows 10 fått en plutselig stopp. Microsoft har fjernet nedlastingslenken fra sine nettsider.

Hvor lang tid det tar før feilen er rettet, vites ikke. Dette er imidlertid for andre gang i år at Microsoft må utsette en oppdatering.

Dokumenter-mappa borte

Selskapet har ennå ikke dyttet oktober-oppdateringen automatisk gjennom Windows Update, så antall berørte brukere er heldigvis lavere enn det kunne ha vært. Likevel; å miste sine personlige filer kan være katastrofalt, så Microsoft gjør nok det eneste riktige her.

For enkelte har feilen ført til store konsekvenser. En bruker skriver følgende på Reddit:

Annonse


«Jeg oppdaterte nettopp Windows til 1809 og den slettet 23 år med filer, i alt 220GB. Dette er helt utilgivelig – jeg har brukt Microsoft-produkter siden 1995, og ikke noe slikt har rammet meg tidligere».

En rekke brukere har rapportert om det samme, både på Reddit og i andre fora. Angivelig skal det være Dokumenter-mappa som sporløst er forsvunnet etter oppdatering.

Pause i utrullingen

Selv uttaler Microsoft følgende på sine sider:

“Vi har tatt en pause med utrullingen av Windows 10 Oktober 2018-oppdateringen (versjon 1809) for alle brukere. Dette gjør vi mens vi undersøker isolerte rapporter fra brukere som mangler noen filer etter oppdatering”.

Brukere som allerede har lastet ned oppdateringen manuelt, bes nå om å ikke installere den før Microsoft har løst problemene.

Skulle du være berørt av denne merkelige feilen, kan det fortsatt være håp:

Slettet Windows 10-oppdateringen filene dine? Prøv dette

Kilde:
Windows Central
Microsoft

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse