- Hjelp, Windows 10-oppdateringen slettet filene mine!
Visse brukere som har oppgradert til Windows 10 1809 og hadde innhold lagret i dokument-mappen, opplever at filene ble slettet.

Annonse


– Windows 10-oppdateringen slettet 220GB av mine personlige filer

I går ble det kjent at maskiner med utdaterte Intel-grafikkdrivere som også inneholder lyd-driverne fra samme selskap, medførte større problemer med batterilevetiden i Windows 10 grunnet overdreven bruk av CPU.

Oppdatert 5. oktober kl. 10.52:

Det er muligens funnet en løsning på problemet. Rammet? Prøv dette.

Oppdatert, 5. oktober, 00:37:

Annonse


Microsoft sier de er klar over problemet og at de undersøker hva som skjer.

En talsperson for Microsoft forklarer til Business Insider at det i hovedsak kun “avanserte brukere som har installert oppdateringen”. Det er delvis sant da Windows 10 ikke pro-aktivt ber brukere om å oppdatere, men det er jo også slik at det eneste som skal til for å hente oppdateringen nå, er å sjekke om det er oppdateringer å finne i Windows Update, så særlig avansert behøver man ikke være.

 

Kilde:
Business Insider

Slettet over 200GB med data

En rekke rapporter kommer nå fra ulykkelige brukere som nylig oppdaterte til Windows 10 1809 og som plutselig oppdaget at haugevis med innhold rett og slett har blitt slettet:

“Jeg oppdaterte nettopp Windows til 1809 og den slettet 23 år med filer, i alt 220GB. Dette er helt utilgivelig – jeg har brukt Microsoft-produkter siden 1995, og ikke noe slikt har rammet meg tidligere”.

Det er usikkert hvilke oppgradrings-metoder som er brukt i alle tilfellene, men en av de som mistet filer brukte Update Assistant-verktøyet fra Microsoft.

Har du ikke oppgradert er det like greit å vente til neste uke

I dag har et annet problem kommet til syne for de som har oppgradert til Windows 10 1809, også kalt oktoberoppdateringen, nemlig at filer forsvinner.

Flere personer melder nå på Reddit at dokumenter, bilder, musikk og video-klipp er bortevekk. For å gjøre situasjonen enda verre er det ingen feilretting å finne for problemet, men det er håp om at det vil komme en oppdatering på tirsdag som retter problemet.

Vi følger utviklingen i denne saken.

 

Kilder:
Reddit
Reddit
Windows Central

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse